Sari la conținut

preamplificator cu corector de ton stereo

mytza

Postări Recomandate

salutare vreau sa fac si eu un preamplificator cu corector de ton cu integratul tda1524a, am facut o proba si se auzea ok ma costa 30lei, am inteles ca acesta este pereche cu tda7294st (sau ce se mai potriveste cu tda 7294),

am si eu nevoie de unele sfaturi, unele scheme :scratchchin: pentru un preamplificator cu corector de ton post-6014-0-02949400-1376412340_thumb.jpg post-6014-0-72746300-1376412386_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu este pereche cu TDA7294.

Integratul TDA1524 este destul de sensibil pe intrarile audio. Din acest motiv se foloseste in tandem cu niste etaje buffer (eventual si cu functie de limitare) realizate cu amplificatoare operationale. Daca nu doriti sa va complicati cu un asemenea etaj atunci folositi niste semireglabile de 1K. Apoi, mare atentie la executia PCB-ului si la interconectarea cu celelalte etaje. Dupa ce veti realiza acest montaj o sa vedeti ca cea mai buna solutie in domeniu corectarii de ton, fara complicatii practice deosebite, consta in folosirea unui corector de ton pe tranzistoare, bine sortate. Rezulta un montaj ceva mai voluminos dar daca e realizat corect va da rezultate destul de bune. Ramane in discutie si un corector de ton cu amplificator operational dar si in acest caz trebuie o atentie deosebita data PCB-ului si chiar a intercalarii montajului in lantul de sonorizare. Orice cablare gresita poate cauza aparitia unui brum suprapus peste semnalul audio util. Din acest punct de vedere montajele cu A.O. sunt cele mai sensibile, iar pe locul doi as trece montajele cu integrate gen TDA1524. Deci, daca doriti un montaj care sa nu va dea mari batai de cap din punctul de vedere a brumului, incepeti cu ceva simplu pe tranzistoare.

Numai bine

Link spre comentariu

corectorul de ton 1524 este asamblat trebuie sa merg sa il iau de la un prieten, acesta a facut unele "modificari" zice el ale integratului, acesta sa urce mai mult in bass si sa coboare mai mult in inalte.

daca reusesc sa ii fac poze am sa le postez, as vrea sa folosesc totusi acest kit pentru ca se poate monta intr-o cutie de dimensiuni mici si pot tine pe birou independent de statie.

in ce fel este sensibil pe intrarea audio? :ermm: semnal audio o sa folosesc exclusiv din calculator

Link spre comentariu

Este sensibil in ce priveste nivelul semnalului de intrare , adica cat semnal se aplica la intrare!

Daca se aplica prea mult cea ce este foarte probabil se va defecta cu siguranta!

Ca si colegii mai experimentati de aici de pe forum te sfatuiesc sa renunti la varianta cu TDA 1524 , este o solutie cel mult mediocra din punct de vedere calitativ, de altfel te vei convinge singur!

TDA 1524 este destinat aparaturii de larg consum fara prea mari pretentii de calitate /fiabilitate!

Scheme de corectoare gasesti cu duiumu aici pe forum unele chiar foarte simple fiabile si destul de petformante ( cu mult mai petformante decat TDA 1524) !

Editat de dominicue
Link spre comentariu

PS . era sa uit intrebati-l pe prietenul dumneavostra ce modificari a adus " INTEGRATULUI '' , tare sunt curios cum a reusit sa modifice ''INTEGRATUL'' !

A intervenit in interiorul lui? sa ne spuna si noua cum se poate modifica un integrat!

Eu unul inca nu am auzit de asa ceva insa nu exclud ( orce este posibil pe lumea asta , inclusiv sa inghesui difuzoare de 1000 W in niste cutiute cat pumnul)

Of of mai mai !

Link spre comentariu

corectorul de ton 1524 este asamblat trebuie sa merg sa il iau de la un prieten, acesta a facut unele "modificari" zice el ale integratului, acesta sa urce mai mult in bass si sa coboare mai mult in inalte.

daca reusesc sa ii fac poze am sa le postez, as vrea sa folosesc totusi acest kit pentru ca se poate monta intr-o cutie de dimensiuni mici si pot tine pe birou independent de statie.

in ce fel este sensibil pe intrarea audio? :ermm: semnal audio o sa folosesc exclusiv din calculator

Nu recomand "modificari" in caracteristicile de corectie de ton a lui TDA1524 deoarece il puneti in situatia sa devina mai instabil odata cu depasirea pragului de semnal audio pe intrari. Acest TDA are tendinta de oscilatie daca ii aplicati un semnal prea puternic pe intrare iar daca ati modificat caracteristica pe joase sau pe inalte, cu atat mai mult va devini susceptibil de asa ceva. Deci, mare atentie.

Din modul cum ati pus problema tind sa cred ca sunteti la inceput de drum in ale electronicii dar aveti tot timpul din lume sa experimentati si sa capatati experienta din cele puse in practica. Dar, cum unele persoane au o incapatanare innascuta, nu tin cont de anumite pareri si ajung sa se demoralizeze, asa ajung mai tarziu sa renunte si sa nu devina mai buni. Sper sa nu ajungeti intr-o asemenea situatie.

Numai bine si succes.

• Like 1
Link spre comentariu

am sa folosesc acest corector pana la urma si am sa incerc sa "construiesc" un altul sa pot face eu o diferenta intre ele sa ma conving, sunt incapatanat atat timp cand nu percepe urechea diferentele.

teoretic aveti dreptate, multumesc de sfaturi donpetru. :hi:

cred ca interventia asupra integratului ar fi de rescriere sau adaugarea unor piese :whistling:

dominicue" recomanda-mi o schema stereo pe care sa incerc sa o construiesc si pe care o consideri buna calitativ :dj:

nu stiu multe dar sunt dispus sa invat, pareri sunt diverse dar si cand cumperi unul sau mai multe produse ii faci proba iti place cum se aude il iei, nu?

:help:

Link spre comentariu

Am folosit si eu intr-un mixer,am facut 4 amplificatoare de microfon si am folosit montajul ca sumator,am facut mixajul pe el,cu corectie de ton pe fiecare microfon si volum,am intrat in preamplificator dupa potentiometrii de volum ai montajului.Am obtinut astfel un mixer cu 4 intrari de microfon si 3 intrari de semnal mare(250mV).Montajul lucreaza bine,daca ti cont de regulile de conectare a maselor,tensiuni de alimentare.Nu sunt lucrate cum ar fi trebuit,din 3 montaje,unul avea alte piese (rezistnte)in bucla integratului,chestie care producea oscilatii.Am reusit sa-l refac si vreau sa mai fac un mixer ,poate pun si un final de 50-70w.Cred ca ai inteles,ai trei intrari cu volum stereo,reglaj de ton stereo si un volum stereo pe iesire...

Link spre comentariu

am primit acest mixer se aude bine :walkman: , contine 3 potentiometre volum independente, 1 potentiometru bass, 1 potentiometru treble si unul volum are o singura problema daca rotesc potentiometrul de treble maxim stanga si potentiometrul de volum maxim dreapta face un fel de scurt cred ca se aude un barait in statie :scratchchin:

Link spre comentariu

• 5 months later...

Salut tuturor si o zi buna!

Ma poate ajuta cineva..??

Vreau un kit preamplificator de microfon cu corector de ton, pe cel putin 3 benzi , mono sau stereo.

Sau macar corector de ton pe 3-5 benzi de freq.

Stie cineva unde pot gasi ?;- sau adrese de magazin??

georgescu2012@gmail.com

Multumiri anticipate si o zi cit mai buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock