Sari la conținut

Atmega8

iozsi39

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.Am o problema la Atmega8.Am compilat fisierul Blink din arduino1.0.3,apoi scris fisierul hex cu ajutorul unui programator usbasp,cu ajutorul programului Khazama.La sfarsit spune ca totu-i in regula.Dar din pacate ledul nu functioneaza.Daca schimb in sketch pinul 13 in pin 12 sau 11,apoi transform in hex si incarc din nou,atunci functioneaza !Binenteles schimbat ledul la iesirea corespunzatoare a circuitului.M-am gandit ca e ars pinul respectiv dar nu ar trebui deoarece prin acela se incarca programele(fiind pinul sck de la controler).Nu-mi dau seama ce este.Mentionez ca am incercat cu acelasi programator si acelasi hex la Atmega 328p si functioneaza ledul pe acel pin.

Editat de iozsi39
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce folosesti Khazama cand poti programa direct?

Arduino lucreaza direct cu USBasp pe care il setezi ca programator, iar la compilare ii dai comanda "upload using external programmer" (sau ceva de genu' asta, nu am Arduino instalat aici).

Edit: vezi ca pt. Atmega8 trebuie sa alegi alta "placa", ultima de jos, ceva de genu' "Atmega8 or older"

Editat de edy_wheazel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock