Sari la conținut

Cum fac un vas pentru a pastra mingile de tenis sub presiune?


Postări Recomandate

Mingile de tenis noi sunt ambalate in cutii sub presiune, dupa ce se desfac ele incep sa piarda presiunea si isi modifica amplitudinea sariturii. Am cumparat niste cutii "tennis ball saver" (google) in care incap cate 3 mingi dar pentru mingile de antrenament e prea putin. Pe piata USA exista si vase pentru 70-80 de mingi "tennis ball charger" dar sunt foarte scumpe si greu accesibile.

Vase (bidoane, chiar si o sticla de apa plata de 10l) pot sa gasesc cu usurinta pentru ca presiunea e relativ mica: 2 atm presiune absoluta (asta cred ca inseamna 1 atm pe un manometru normal) - 14 PSI gauge pressure (14 psi peste preiunea atmosferica). La acest vas trebuie sa atasez un manometru, o valva auto si un capac care sa inchida ermetic de diametru suficient pentru a introduce mingile. Am studiat o gramada pe tema asta si am gasit cateva idei: cauciuc de masina, oala sub presiune, teava pvc cu dop filetabil, vermorel etc.

Problema de care ma lovesc e capacul de acces, nu cunosc nicio solutie disponibila pe piata pe care sa o adaptez si sa fiu sigur ca va functiona.

As dori sa apelez si la alte minti mai experimentate, poate cineva a studiat problema, cunoaste dispozitive care se preteaza mai bine la ceea ce am eu nevoie sau intrevede vreo solutie pentru problema mea.

Poate dintr-un borcan cu capac?http://www.canistre.ro/borcane.html

M-am gandit si eu dar nu prea imi inspira incredere capacul, nu cred ca ermetizeaza pentru o durata mai mare si trebuie sa reziste la cat mai multe inchideri-deschideri. Sper sa gasesc un sistem cat mai fiabil care sa imi permita sa inchid si sa deschid usor si de cat mai multe ori inainte sa cedeze.

Am gasit inca o varianta pe care au incercat-o unii, dar nu stiu daca este disponibila in Romania: http://www.wikihow.com/Assemble-a-Cornelius-Keg.

  • 2 months later...

Teava PVC pt canalizare de interior .

Se poate sectiona pt 1 compartiment presurizat sau dintr-o bucata pt mai multe mingi.

A doua solutie presupune si existenta unui compresor care sa compensezepirderea de presiune datorat scoaterii uneia sau mai multor mingi /pirdere in timp . Aceasta solutie constructiva presupune si o ecluza .

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock