Jump to content
Sign in to follow this  
Florin_dioda

PC-ul se opreste la supraincalzirea sursei

Recommended Posts

Am pornit calculatorul azi de dimineata si l-am folosit in jur de 45 de minute, dupa care s-a oprit singur. Am vrut sa verific daca nu cumva nu era bagata bine alimentarea, dar nu aceasta era problema. Sursa ardea ingrozitor, si mirosea a incins. Nu vreau sa dau indicii gresite, dar mi s-a parut ca azi, calculatoruul meu a fost mai putin galagios (probabil ventilatorul din sursa nu se mai invartea). Am desfacut carcasa, am racit-o putin si i-am dat drumul din nou (VENTILATORUL A PORNIT CU INTARZIERE_vreo 4/5 secunde dupa care s-a oprit si calculatorul --- la a doua pornire, dupa ce s-a racit mai bine a pornit imediat cooler-ul, calculatorul s-a oprit din nou ce-i drept, dar de data aceasta a tinut mai mult).

 

O sa mai pun un cooler peste cel din sursa, dar as vrea sa stiu daca mai pot face ceva, sau daca mai este ceva ce ar trebui sa stiu.

 

Era sa uit...nici procesorul nu era mai rece, as vrea sa mai pun un cooler si peste cel existent, dar nu stiu cum pentru ca are 3 fire ca in imagine. (vreau sa stiu cum alimentez un cooler cu 2 fire din acelea 3).

 

post-17100-0-42152100-1375339434_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu puneti un cooler peste cel existent al procesorului, ci schimbati cooler-ul cu un cooler in adevaratul sens al cuvantul. Spre exemplu, acesta este cooler-ul pe care il am la calculatorul personal (ventilatorul lui nu se vede in imagine pentru ca e pe partea opusa. Placa de baza, intre timp, am schimbat-o):

Cooler Q9300.JPG

Acest cooler imi tine procesorul Q9300 in sub 40 gr. Celsius fara ventilatie la sarcina mica.

 

Deci, schimbati cooler-ul si cred, mai mult ca sigur, sursa PC.

 

Numai bine

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.