Sari la conținut

Problema Amplificator

magnata

Postări Recomandate

Salutare ! Dan ma numesc si am si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra.

Am un amplificator Vlliodor ds-9701 kb17, care are etajul de putere busit. Finalii (2sc5200) sunt arsi, am vazut si niste prefinali crapati (2n5551), condensatori explodati. Nu e ceva ce nu se poate repara. Doar ca nu am gasit niciunde schema. Daca ma puteti ajuta sa gasesc si eu schema, asta daca exista.. v`as ramane recunoscator.

Alta intrebare ar fi, daca pot pune in loc de acei 2n5551 niste 2sc4793, vad ca sunt mult mai tari (Tranzistor: bipolar, NPN; 230V; 1A; 2W).

Daca ii folosesc pe acestia, nu va excita mai mult finalii, rezultand mai multi wati? Cunoasteti vreun magazin (ploiesti, bucuresti) de unde pot cumpara finalii/prefinalii, dar care sa nu fie chinezarii (am inteles ca sunt unii toshiba)? Am vrut sa cumpar de la cineva 4buc finali si am vazut ca pe ei scria ISC C5200 si erau luciosi, un aspect ieftin. Scuze daca nu am postat unde trebuie, sunt nou aici + ca nu prea le am cu forumurile. Multumesc anticipat!

L.E : Ar mai fi ceva.. care e mai tare 2sc5200 sau 2sa1943. Cu care din ei imi recomandati sa merg?

Editat de magnata
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Amplificatorul are in componenta numai 2SC5200 sau 5200/1943 ?
Apoi, puterea debitata de amplificator pe iesire are legatura cu valoarea tensiunii de alimentare si puterea transformatorului care echipeaza sursa de alimentare a amplificatorului. Deci, puterea debitata de amplificator nu depinde de tipul tranzistoarelor (asta mergand pe ideea ca tranzistoarele sunt alese corect si nu montam intr-un etaj final BC547-557). Asadar, degeaba schimbati tranzistoarele acelea daca lasati acelasi radiator sau nu montati niciunul.

Slabe sanse sa gasiti schema la acel amplificator audio. Mai bine va apucati sa treceti pe hartie partea din amplificator care are probleme. Chiar va recomand lucrul asta, urmand sa dezvoltam discutia pe marginea schitei pe care urmeaza sa ne-o prezentati. Daca doriti asta.

Numai bine

Link spre comentariu

Da, numai 2sc5200, cate 2 pe canal. Am inteles cum sta treaba si cu puterea, multumesc. Eu vroiam schema mai mult pentru "noi", ma puteati ajuta mult mai usor sa identific problemele, sau sa imbunatatesc etajul. Cablajul este simplu si peste asta sunt si imprimate valorile fiecarei piese. Am gasit in ploiesti la DensiTron niste finali, scrie Toshiba pe ei. acum sa vedem de ce sunt in stare. O sa ii montez in cablaj si o sa`i dau o "cheie". Revin cu un post.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock