Sari la conținut

sursa 0-30v 20A

Postări Recomandate

a postat cineva mai demult o sursa reglabila 0-30V 20A ce folosea un 723, un MJnu stiu ce nr si 4 tranzistoare 2N3772. m-ar interesa comentariul facut asupra schemei de autor. multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De unde ati luat aceasta schema?Asa cum este configurata acum in desen, nu coboara tensiunea de iesire mai jos de cca.7,2V, iar limitarea de curent nu exista, CL si CS(pinii 2 si 3) sunt conectate impreuna.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

a vazut cineva pe undeva schema asta cu tot cucomentarii despre modul de functionare?" sunt aproape gata cu montajul si nu as dori sa renunt. am cumparat piesele...etc.curios, tot un user mai cunoscut a postat-o, daca mi-aduc bine aminte.pe schema se vede scris B.P Electronics moutoulos am cautat si nu am gasit la ei... poate n-am cautat unde trebuia???

post-10734-0-28774100-1374173947_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ce nu cunoasteti, 723 stiti cum functioneaza? post-9-0-44958000-1374178985_thumb.jpg

Tranzistori comandati de el sunt pentru a marii capabilitatea de curent, curentul maxim debitat de 723 este de maxim 150mA.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Asa, agresiv si la obiect.

Eu zic mai mult: 30V/20A inseamna 700W daca se tine cont de rezerva. Iar asta poate fi putere disipata. In care caz ar fi nevoie de 10x2N3055 la 85 gradeC sau 11x2N3055 la 100grC sau...

post-1355-0-24479300-1374281214_thumb.gif

Link spre comentariu

ok, am inteles ca schema nu e buna. as putea sa intreb totusi daca asta merita facuta si care sunt plajele de tensiune si curentul max. ptr ca nu vreau sa dau iar bani ptr. piese degeaba.

post-10734-0-18959800-1374813474_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock