Sari la conținut

Statie audio 100 W, volum reglabil, legatura laptop si un vumetru

nikel1992

Postări Recomandate

As vrea sa imi fac si eu o statie pentru 2 boxe de 100 W cu input de la calculator sau telefon si la care sa leg de asemenea un vumetru. Precizez ca sunt nou in acest domeniu ,,audio" . Sper ca am fost destul de coerent. Vumetrul as vrea sa fie cu 19 canale daca stiti deasemenea vreo schema. :P .

PS Imi pare rau daca am pus gresit problema, sunt incepator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

VU-metru poate afisa 19 nivele de semnal nu canale, pentru aceasta cautati o schema cu 2 x LM3914 in cascada, sau cu 2 x LM3915 daca dorti afisare logaritmica(in dB).In legatura cu sursa de semnal, PC sau telefon, pot fi utilizate ca atare, nu depinde de putera amplificatorului ci de sensibilitatea intrarii.

Link spre comentariu

Reglabila ca ce, volum?

Da si ca mai m`am documentat despre vumetru, vroiam sa va intreb ce lm sa folosesc lm314 lm315 sau lm316 , pentru a se vedea mai bine ritmul :)

Am gasit aceasta schema , dar nu cred ca are volum reglabil si ar fi buna pentru boxele mele de 100W.

http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/211905-diyab-amp-honey-badger-build-thread.html

Editat de nikel1992
Link spre comentariu

???, nu cunosc aceste integrate

Acesta este un operational cu compensare.

Da si ca mai m`am documentat despre vumetru, vroiam sa va intreb ce lm sa folosesc lm3914 lm3915 sau lm3916 , pentru a se vedea mai bine ritmul :)

All 3 Are Basically the Same and ALL are Positive Voltage Inputs.

The DIFFERENCES are:

The LM3914 is LINEAR Display

The LM3915 is 3db increments, Log Display

And the LM3916 is a VU Meter Display. (-20 to +3db)

Am gasit aceasta schema , dar nu cred ca are volum reglabil si ar fi buna pentru boxele mele de 100W.

http://www.diyaudio....ild-thread.html

Am editat ca am gresit si imi cer scuze, de amplificator ce imi poti spune pot regla volumul.

Link spre comentariu

Daca ati mai realizat amplificatoare de asemenea putere, puteti s-o construiti, reglajul volumului se face cu un simplu potentiometru pe intrare.

Nu am mai realizat amplificatoare atat de complexe, dar am realizat un amplificator cu reactie negativa ca proiect pentru un examen 2 in tranzistori, colector comun, eu o sa incerc sa fac si asta :) Ma interesa acest amplificator ar arde boxe de 100 de W,6 ohmi .

Editat de nikel1992
Link spre comentariu

Ce parametrii scrie ca are montajul?

After corresponding with Variac on the present layout of the DIY case they will offer and the diyAudio heatsinks drilling pattern, I have ported the well known TMC LIN amp to a 75mm X 250mm PCB (below 1).

Some doubt the level of fidelity a circuit such as this can reproduce , but I aim to show them that simplicity can be good.

The design goals ( correct me if I'm wrong) are :

- 150W/8R - 250+W/4R , 3 pair easily obtained BJT output devices run in a Self EF2 configuration. (to-3p or to- 247)

- "All in one" construction - A pair of Apex Jr. 8200uf's , or just about any 10mm or 22mm 4 pin snap-in capacitor can be mounted on the main board. I looked up the panasonic line of 35mm caps and one could even grace this amp with 22,000uf X 2 @ 63V.

- To avoid some of the layout "issues" in common with some DIYA amps. Grounding will be fully starred with voltage stage/input stage "lifted" and brought to the star at center point. I could also implement separate or "boosted" supply points which could be used if desired. Output feedback take off point and speaker tap are also "dead center". All semi's will be thermally coupled for almost "military" reliability.

- Compensation and other aspects of the basic design will be user defined (miller - tmc - 2 pole) , I have tried all 3 with success. The basic design is quite documented already in both D. Self and B. Cordell's books. My oldest DIY amp is similar and has been used for 2 1/2 years.

-Cost , this would be up to DIYA - There are no "exotic parts" , all are readily sourced. Even as this is so , the amp generally will have -110db noise , 1-2mv offset , and near PPM distortions with 80V/us slew.

Any comments or suggestions , the base circuit is (below 2). Any valid idea's on either the circuit or layout welcome. I am at the voltage stage / input stage layout now - I think the output stage will be free from any errata - I've used this "style" before .

PS - the board will be double sided with the option of a single sided full DIY etch (no jumpers).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock