Sari la conținut

Cu ce sa incep?

Postări Recomandate

Buna ziua.

As vrea sa incep sa invat si eu despre electronica,sa lipesc,sa dezlipesc,sa construiesc,sa repar.etc..

Faceti o lista cat mai bine gandita cu ceea ce ar trebui sa am pt a putea incepe,asa la nivel de puf.

Pistol de lipit am.Un stoc minim de informatii,un mic ABC de cunostinte de baza,(mai trebuieste de completat),zic eu ca il am..

-O carte cat mai simpla si educativa pentru incepatori.

-Ce fludor imi trebuie,sacaz,tresa,lupa,aparat de masura digital,(recomandati va rog ceva cat mai calitativ si destul de ieftin),lampa..si ce mai trebuieste..

-Cate un mic tabel cu ,codul culorilor(un ex),deci ceva intuitiv si usor de inteles,la indemana.

As fi incantat sa primesc cat mai multe sfaturi folositoare,indrumari,mici secrete,(de ce nu..),dobandite de voi in timp..

Tot la fel de incantat as fi daca as primi de la voi ca donatie o carticica.Sau un link cu o carte electronica..

Vreau sa invat si eu de la voi,sa-mi fiti calauza si profesori.

Ideal ar fi sa nu ma indrumati sa incep o scoala de profil,o facultate si nu stiu cati ani de studiu,deja am o varsta.. :smile:

Va multumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5072-cu-ce-sa-incep/
Distribuie pe alte site-uri

Alin,

nu conteaza varsta, eu acum invat pentru examenul de radioamatori, (si nu-s chiar tanar) -pot sa spun ca sunt surprins cat de bine sunt scrise unele carti scrise pentru radioamatori de catre radioamatori. Cartile sunt bune, dar cel mai bine se invata de la alta persoana sau cu alta persoana (un prieten sau coleg) - pe vremuri existau cluburile de radioamatori care erau finantate de stat (pentru cei maturi) si casa pionierilor pentru elevi. (studentii aveau si ei locurile lor prin universitati, pe langa un profesor mai deschis la minte intr-un laborator didactic)

Informatia este la mana tuturor in zilele noastre cu ajutorul internetului - Youtube e un instrument bun de invatare, sau tutoriale video, din pacate accesul facil la informatie face ca informatia sa nu fie asa de pretuita ca atunci cand e luata dintr-o carte, am vazut electronsti amatori care sar de la o schema la alta nereusind sa faca nicicuna sa functioneze, si devin frustrati cu 10 scheme neintelese, in loc sa se concentreze sa inteleaga una singura. - dar asa e in orice domeniu, de unii se prinde de altii nu.

Succes pe mai departe, gaseste grupul si metoda de invatare care ti se portriveste cel mai bine si nu te da batut.

RR

PS - fica mea cea mica a venit ieri cu mine la firma si m-a rugat sa-i dau ceva sa lipeasca (are 7 ani juma) si i-am dat o bucata de pcb din ala cu gauri si insule si i-am tot dat tranzistoare, rezistente si doua condensatoare, le asezam eu pe placa si-i aratam care cu care sa le lipeasca, prima data le fixa de placa, dupa care-i aratam care insule sa le uneasca cu cicanul de lipit, in 20 minute facuse un generator morse, 2 tranzistoare, 4 restoare, 2 condensatoare, mergea cu 900Hz,nu i-a venit sa creada.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5072-cu-ce-sa-incep/#findComment-46526

As vrea sa incep sa invat si eu despre electronica,sa lipesc,sa dezlipesc,sa construiesc,sa repar.etc..

Pentru inceput, cititi cu rabdare tot ce s-a discutat aici http://www.tehnium-a...r-de-la-a-la-z/ .

O recomandare personala, ar fi sa renuntati din start la pistolul de lipit in favoarea unui letcon(nu conteza marca) de cca.30W(suficient in cele mai multe cazuri) cu suport, cel mai ieftin multimetru, deoarece manevrele gresite sunt inerente la inceput, dar nu sunt total straine nici celor avansati.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5072-cu-ce-sa-incep/#findComment-46528

Cartea bate Internetul.

dar nici lenea n-a omarat pe nimeni...

eu am obosit sa le tot zic sa invete din carti si de la persoane (profesori, prieteni, adica fata in fata) - internetul are si el avantaje, dar n-am mai auzit pe nimeni sa invete altundeva decat la scoala.

internetul nu tine loc de scoala si nici facebook-ul nu time loc de viata.

RR

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5072-cu-ce-sa-incep/#findComment-46671

Si eu pe la inceputuri faceam 13/14 pe langa tatal meu cand construia montaje electronice , ma lasa si pe mine sa lipesc piese pe circuitul imprimat, insa imi spunea : sa inveti sa faci lipituri e relativ usor insa sa sti de ce le faci e cu totul altceva, asa ca ( imi spunea ) pune mana pe carte copile!

Si cata dreptate a avut, asa ca dupa ce am citit toata bibliografia tatalui meu pot sa spun ca am inceput sa inteleg mult mai bine electronica!

Asa ca cu burta pe carte mai intai si dupa acea usor usor si partea practica!

dar nici lenea n-a omarat pe nimeni...

eu am obosit sa le tot zic sa invete din carti si de la persoane (profesori, prieteni, adica fata in fata) - internetul are si el avantaje, dar n-am mai auzit pe nimeni sa invete altundeva decat la scoala.

internetul nu tine loc de scoala si nici facebook-ul nu time loc de viata.

RR

Subscriu si eu la afirmatile de mai sus si mai ales la ultima propozitie!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5072-cu-ce-sa-incep/#findComment-46699

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock