Sari la conținut

Constructia incintelor acustice (intrebari si raspunsuri)

kery23k

Postări Recomandate

Am niste pal de la fabrica de mobila taiat la dimensiuni definite, respectiv 2 incinte de cate 100l fiecare !

Palul este de 1,6 cu fete din .....furnir din cel negru mahon pe ambele parti !

In prima faza vroiam sa le inchei cu eurosuruburi din alea de mobila care se strang cu imbusul dar un amic mi-a zis ca e mai bine cu negrese din alea de 5,5cm pentru ca suruburile alea au melcul gros si e posibil sa stric filetul , adica sa le dau peste cap si apoi sa vibreze urat !

Nu stiu care varianta e mai buna !

Si daca o sa bag aracet la imbinari o sa prinda pe fetele alea asa cu furnir ?

Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as folosi dibluri si aracet, suruburile capata joc pe masura ce se usuca materialul lemnos, mai ales ca sunt supuse la vibratii, imbinarile.O solutie mai profesionala va poate oferii D-l cristi_74, din ce stiu eu are experienta in domeniul prelucrarii lemnului.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

PAL-ul este melaminat pe ambele fete? Din ce am citit si auzit pe la diversi prieteni, PALul melaminat pe ambele fete nu se utilizeaza in constructia incintelor acustice.

Si da, imbinarile stiu ca se rigidizeaza cu aracet si holsuruburi.

P.S. Nu am inteles de ce trebuie sters topicul! :scratchchin:

Editat de politehnica
Link spre comentariu

Am crezut ca topicul nu e interesant !

In prima faza m-am gandit ca o sa vina cineva si o sa zica:

'' Ce BA ai venit tu sa deschizi ditamai topicul pentru o tampenie .....s-a mai discutat pe .....pe nu stiu unde ...'' , dar eu habar nu am despre lemn , cuie si suruburi ....sincer !

Ma asteptam sa fiu luat la misto de meseriasi !

Totusi cred ca mai sunt si altii care au lacune ca mine si pe viitor le va fi util topicul !

Varianta cu dibluri acum ''o aud'' ...nu am vazut si nici nu mi-am imaginat ! Dar cred e o idee buna !Trebuei sa dau gaurile cu bormasina prima data si apoi sa cumpar diblurile ......eeeee !

Ma depaseste !

Daca palul e de 1,6 , ce dibluri trebuie sa cer la magazin si ce dimensiuni sa aiba holtzsurubul ?

Nu am de gand sa-l mai chem pe nenea ala de la mobila acasa.....pentru ca oricum el nu cunoaste treaba cu audio....si nu vreau sa mi le strice el cu eurosuruburi si fara aracet cum zicea el !

Acum nu vreau sa vina vreun maestru sa imi dea cu ele in cap ! Stiu ca nu e bine ce fac , ca trebuie sa le arunc pe toate la gunoi si sa imi iau P AUDIO , Martin Audio , LAMPI sau alte avioane bla bla bla....

Am 2 difuzoare din alea din poza care sunt de masina , mi le a adus cineva din Franta......NU exista parametrii T/S pentru ele pe tot netul asta !

Deci nu am ce sa calculez incinta decat ochiometric !Si am zis eu ca 100 de litri o sa fie ok pentru ele !

Vreau sa le fac pe ambele subwofere si sa ascult in apartament ! Pnentru fiecare voi avea cate un DX Blame ST !Satelitii inca nu sunt in proiect !

Vreau bass reflex in camera numai pentru HIP HOP american ! Asta ascult eu si cu cei care imi frecventeaza resedinta !

Incepem sa ne inmultim ! De la Craciun si pana la 1 mai la mine in familie exista numai petreceri saptamanal ! Se se simte lipsa muzicii !

M-am saturat de boxulitze, sisteme si alte..... combine ......

Deasta am zis sa ''proiectez'' ceva ca to sunt in concediu !

post-160-0-87847700-1370947220_thumb.jpg

post-160-0-73812900-1370947227_thumb.jpg

post-160-0-99124100-1370947234_thumb.jpg

post-160-0-80412900-1370947241_thumb.jpg

Editat de kery23k
Link spre comentariu

Trebuei sa dau gaurile cu bormasina prima data si apoi sa cumpar diblurile ......eeeee !

Ma depaseste !

Daca eu care n-am nicio pregatire in tamplarie, am reusit sa fac imbinari cu dibluri, nu cred ca poate fi o problema pentru cineva.

Daca palul e de 1,6 , ce dibluri trebuie sa cer la magazin si ce dimensiuni sa aiba holtzsurubul ?

Pai ori dibluri ori holtsuruburi?

Daca va decideti pentru imbinarea cu dibluri, eu as opta pentru dibluri(gasiti gata facute) de 5mm la 5-8cm distanta intre ele.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Aaaaa , nici prin cap sa-mi treaca ! Pai asta inseamna ceva munca ! Nu cred ca pot sa fac eu cu mana mea treaba asta ! Le stric ! Nu am mana de lucru cu bormasina !

Si credeti ca e mai bine cu diblurile astea de lemn decat cu negrese ? Nu sunt chiar incantat ! Dar poate isi mai dau cu parerea si cei care au lucrat lemn !

Link spre comentariu

Tot pana maine o sa modific denumirea acestui topic pentru a fi mult mai aproape de discutia care s-a desfasurat aici. Si, va rog, pe viitor, incercati sa formulati denumiri de subiecte mult mai concludente, pentru ca daca toata lumea s-ar apuca sa denumeasca topicele ?AJUTOR?, unde credeti ca ajungem sau ce se va mai intelege din acest forum. Si nu in ultimul rand, un topic deschis mai poate fi sters doar daca lezeaza regulamentul acestui site web, dar nu este cazul acestui subiect.

Dupa ce voi denumi acest subiect - astept cateva propuneri in acest sens din partea utilizatorului care a deschis topicul - voi sterge acest mesaj al meu pentru a da liber discutiei.

Numai bine

Link spre comentariu

Daca vrei sa le folosesti la incinte acustice, atunci renunta. Este una dintre cele mai neinspirate solutii. Pentru documentare, citeste cartea: Difuzoare si incinte acustice de Constantin Posa. Poate fi gasita si in format pdf pe Internet. @politehnica, are dreptate, cu adaugarea ca nici un fel de PAL nu este indicat la incinte acustice. Fibra, este ceea care face lemnul (cheresteaua) de neinlocuit.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Tot pana maine o sa modific denumirea acestui topic pentru a fi mult mai aproape de discutia care s-a desfasurat aici. Si, va rog, pe viitor, incercati sa formulati denumiri de subiecte mult mai concludente, pentru ca daca toata lumea s-ar apuca sa denumeasca topicele ?AJUTOR?, unde credeti ca ajungem sau ce se va mai intelege din acest forum. Si nu in ultimul rand, un topic deschis mai poate fi sters doar daca lezeaza regulamentul acestui site web, dar nu este cazul acestui subiect.

Dupa ce voi denumi acest subiect - astept cateva propuneri in acest sens din partea utilizatorului care a deschis topicul - voi sterge acest mesaj al meu pentru a da liber discutiei.

Numai bine

Sincer nu stiu ! Daca aveti o idee cat de mica atunci spunetii cum doriti cat mai aproape de subiect !

De la o simpla intrebare care nu imi datea pace am deschis topicul !

Maine o sa mai lucrez la ele sa vedem ce o iesii ! Am sa mai pun poze !

Link spre comentariu

In cazul pal-ului melaminat pe ambele fete poti sa faci imbinarile cu negrese + aracet , insa e munca de pomana in cel mai bun caz vei obtine niste lazi cu dif-uri care la prima nota de bass mai zdravana vor face un mare fasssssss.....

Deci daca tot vrei sa folosesti pal-ul incearca in cel mai rau caz pal de 18mm , in cel mai bun caz pal de 22mm si sa fie melaminat cel mult pe o fata !

Aracetul nu face priza pe melamina cum nu face nuca PE UN PERETE!

Si subscriu la solutia prezentata de dl Miron cea cu dibluri insa nu cu pal melaminat pe ambele fete!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock