Sari la conținut

Caut transformator

petricamoise

Postări Recomandate

Salutare,

Am urmatorul caz: am cumparat o motocoasa cu baterie. Evident, bateria nu tine atata cat se lauda producatorul si nu imi e de ajuns.

Vreau o solutie sa conectez motocoasa direct la cablul de curent (sa fiu independent de baterie), doar ca transofrmatorul/incarcatorul pentru baterie nu are putere destula ca sa invarta motorul la turatie optima, asa cum o face bateria. (am testat deja cu niste fire improvizate). Nu stiu ce fel de transformator mi-ar trebui, si de unde sa-l cumpar.

Din manualul motocoasei reies urmatoarele:

- tensiune intrare nominala a adaptorului de incarcare: 230V~ 50 Hz 15W

- tensiune iesire nominala a adaptorului de incarcare: 18V 400mA

- tip acumulator: Li-ion

- putere acumulator: 1500mAh

- tensiune acumulator: 14.4V

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cumpara un transformator de 100W 10V, o punte de 20A si un filtraj de 2 x 10000uF si ai rezolvat treaba.

Editat de prog
Link spre comentariu

Sau poti incerca sa adaptezi o baterie de UPS de 12V 7Ah , are vreo doua kg,sau de scuter de 4Ah purtata intr-un rucsacel si te racordezi cu un cablu 2x1,5 deoarece si ansamblul trafo,redresor, filtru are o greutate asemanatoare numai ca trebuie sa tragi cablul de alimentare dupa tine

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

Nu prea as vrea, de fapt sigur n-as vrea, sa car cine stie ce greutati dupa mine. Chiar nu exista un transformator potrivit, normal ca si dimensiuni/greutate? Ma org, si daca e ceva mai greu, doar sa fie simplu de instalat.

PS: eu nu ma prea pricep, deci habar n-am ce-i o punte, filtru, mai ales sa le si combin :ermm: cat sa desfac suruburi, sa improvizez legatuturi, asta e in regula, ca n-am chiar ambele maini stangi, dar mai departe ... :D

Link spre comentariu

Nu stiu ce a-ti inteles din sfaturile primite dar sa ma ierte colegii daca gresesc dar va sfatuiesc sa contactati un cunoscator din zona si sa va ajute,veti primi o schema ,lista de piese dar daca nu va foloseste,asta e.Daca tot trebuie sa rezolvati,puteti citi ceva despre transformatori,diode,redresori auto si veti intelege..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock