Sari la conținut

Amplificator audio reglabil

bogdan998

Postări Recomandate

Salut! As vrea sa stiu daca se poate construi un amplificator audio reglabil, cu patru iesiri audio. Nu am gasit (nici nu am cautat prea mult) un amplificator la care sa pot regla cati watti am nevoie pentru fiecare difuzor. Vreau sa leg mai multe difuzoare impreuna, difuzoarele au intre 30 si 150w.

Se poate construi asa ceva? Trebuie sa mentionez ca nu am deloc experienta in domeniu asa ca o sa am nevoie de multe explicatii.

As dori sa-mi expicati pas cu pas cum se construieste asa ceva, de unde pot lua piesele (nu vreau sa investesc prea mult in acest proiect)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate explicati mai clar ce doriti, un amplificator cu puterea de iesire variabila sau fiecare difuzor actionat cu putere diferita, in ultimul caz aveti nevoie de tot atatea amplificatoare cate difuzoare doriti sa atacati.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

un singur amplificator cu un singur canal la care sa legi mai multe difuzoare si sa le mai si reglezi puterea pe fiecare este ceva cu tenta fantazmagorica. sa am pardon dar asa ceva nu am mai auzit in 20 de ani de electroica aplicata........... stimate domn i loc sa-ti stresezi neuonii cu astfel de intrebari mai bine analizeaza din punct de vedere financiar acizitionarea a "n" amplificatoare in fuctie de cate dif-uri vrei sa "legi" si le stabilesti la fiecare separat nivelul de iesire.

ca sa nu-ti tai aripioarele poti lega pe iesirea unui amplificator mai mule dif-uri cu diferite puteri numai cu ajutorul unor filtre si a unor rezistoare de vataj cu care poti stabili un nivel de semnal de iesire pe fiecare dif dar asta nu inseamna ca le si comanzi separat ele o sa functioneze in tandem........................ restulmi se pare "ala bala portocala am cazut si am spart oala"

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

@miron1947 dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, nu prea stiu de ce am nevoie asa ca o sa spun exact ce problema am in speranta ca o sa-mi dea cineva o solutie.

Am 2 boxe samsung una de 50W si a doua de 120W si alte doua Boxe Philips de 30W. Ce vreau eu sa fac este sa le conectez pe toate patru intr-un amplificator, problema este ca in magazine toate amplificatoarele vazute de mine aveau puterea egala pe fiecare iesire (de exemplu 120W pe fiecare iesire, perfect pentru una din boce dar celelalte 3 ar fi fost suprasolicitate, si s-ar fi ars - corectati-ma daca gresesc).

Ceea ce vreau eu sa construiesc este un amplificator la care sa am 4 iesiri audio si pe fiecare sa pot regla puterea de la 0W la 200W in functie de boxa care este conectata pe fiecare iesire.

A doua varianta ar fi un amplificator cu puteri diferite pe fiecare iesire (o iesire cu 120W una cu 50W si alte 2 cu 30W).

Se pot construi aceste doua tipuri de amplificatoare? care este cel mai simplu?

Ce alte solutii mai am pentru "problema" mea?

@mariuscristian se pare ca vorbim limbi diferite... poti sa-mi explici mai detaliat solutia data de tine?

Link spre comentariu

Patru boxe cu puteri si impedante diferite necesita tensiuni de semnal diferite. Daca exista un singur amplificator puternic o solutie rationala este un autotransformator de AF. Nu e foarte mare, dar e mai greu de calculat si de executat de un incepator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock