Sari la conținut

Constructie incinta de bass-reflex

Postări Recomandate

Salutare! Sunt nou in aceasta comunitate, incepator in ale electronicii dar la fel de pasionat ca fiecare dintre voi si dispus sa invat ( cel putin in legatura cu incintele acustice) :)

As vrea sa construiesc o incinta bass-reflex de la zero si daca doriti sa ma ajutati, as fi recunoscator ! Cum ar fi alegerea de filtre, amplificare etc.

* Nu am mai costruit niciodata o incinta, decat una foarte mica cu un corp facut dintr-un corp de lemn pentru insectar gasit pe la scoala in laboratorul de biologie :)) (dar trecand peste).

Stiu ca necesita ceva experienta dar sper ca, cu multa documentatie si ajutorul dvs sa iasa ceva decent in calitate de sunet.

Ideea mea ar fi sa construiesc o singura incinta pentru bass, fara sa adaug alte difuzoare. Apoi sa mai construiesc 2 incinte cu medii si tweetere pe care sa le leg apoi la o statie, sau ceva. Sau as putea sa construiesc doar doua incinte, ambele identice, cu 1 woofer mai mic (decat daca as construi 1 singur bass-reflex), 1 mediu si 1 / doua tweeter-e pe fiecare.

PS: Imi cer scuze dar nu am avut timp sa citesc regulile forumului, inca (am facut postul in graba), si nu stiu daca e ok sa postez linkuri direct. Asa ca astept un raspuns de la un administrator, si daca e ok sa postez si link-uri am sa va arat doua difuzoare ca sa stiu daca ma pot pune pe treaba sau daca nu sunt bune si imi cumpar altceva :) . Difuzoarele sunt de 4 respectiv 8 ohm. Sa imi spuneti daca as face ceva cu ele si daca s-ar merita banii (sunt de frecventa joasa, bass) . Va multumesc aniticipat!

Editat de Virus21
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5024-constructie-incinta-de-bass-reflex/
Distribuie pe alte site-uri

Este vreun doritor care vrea sa ma ajute ?

O sa pun direct date despre doua woofer-e care mi s-au parut interesante: as vrea sa dau cam 2 mil pe woofer si vreau sa se auda un bass clar si eventual sa fie si mari. stiu ca vreau cam multe dar poate am noroc sa gasesc ceva

SAL XPRO 30100

Baza: aluminiu; greutate magnet: 2 x 50 Oz; Vn 45 l

Diametru (inch): 12

Bobina: ?64 mm

Putere maxima (W): 350

Putere garantata (W): 250

Raspuns in frecveta (Hz): 25-1.500

Sensibilitate (dB): 90

Impedanta (Ohm): 4

BLUE TECH EW-1505

Diametru (inch): 15

Putere maxima (W): 600

Putere garantata (W): 300

Raspuns in frecveta (Hz): 40-3000

Sensibilitate (dB): 97

Impedanta (Ohm): 8

Descriere suplimentara: Aluminium

Greutate (kg): 5.3

-----------------------------------------------------------------

Ce spuneti despre acestea doua ?

Editat de Virus21
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5024-constructie-incinta-de-bass-reflex/#findComment-45875
Distribuie pe alte site-uri

• 4 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock