Sari la conținut

Problema cu un home cinema


SIG
 Share

Postări Recomandate

Am fost la colindat la un prieten si tare mi-a fost mare mirarea la ce am vazut ca facea sistemul lui audio.

E un sistem de marca,Philips,merge bine dar are momente cand pocneste ceva tare in subwoofer.Chiar si fara sa dea play la vre-o melodie la calculator,cand sistemul home cinema nu are vre-un semnal audio ptr. redare,se aude cand si cand acel pocnet.

Ce poate sa fie? La alimentare ceva,vre-un condensator?

Sistem-ul fiind in garantie nu se pune problema de desfacut.

Ce ar'putea avea?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Pocnetul", cum ii spuneti dvs., s-ar putea sa apara din cauza intrarii in ST-BY (On/Off) sau MUTE a subwoofer-ului. Stiu ca sunt unele sisteme Home cinema care comanda subwoofer-ul intr-un regim de consum redus atunci cand semnalul muzical nu este prezent pe intrarea sa un anumit interval de timp. Ar trebui totusi sa ne precizati modelul sistemului Home Cinema.

O alta problema ar putea fi circuitului de alimentare a subwoofer-ului sau anumite mici probleme practice de ansamblare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am sa-l intreb ce model de home cinema Philips are.

Chestia este ca,zice el,pocneste si cand sistemul reda piese,deci nu e in stand-by.

Chestia este ca pocneste tare de tot (zboara membrana subwoofer-ului in exterior mult la pocnitura).Nu e normal sa pocneasca asa tare chiar de-ar' intra in stand-by,dar dupa cum am zis mai sus si la redare apare fenomenul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar dupa cum am zis mai sus si la redare apare fenomenul.

Daca apare si la redare, atunci trebuie vazut ce tip de amplificator audio utilizeaza (circuit integrat, trazistoare) si cum este alimentat subwoofer-ul, adica daca are sau nu delay. Dupa stabilirea acestor date coroborate si cu schema de service a produsului se poate trage o concluzie obiectiva. Deci trebuie sa ne spuneti exact: modelul si schema de service. Daca nu gasiti schema de service trebuie cel putin inspectat vizual sistemul (asta daca se poate desface ca sa nu se piarda garantia) si stabilit clar locatia posibila a simptomelor. Aici ar trebui sa veniti cu niste imagini.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da,stiu ca nu putem repara.

Eu vroiam,din curiozitate,sa vedem cam care ar putea fi cauza care sa manifeste asa o comportare anormala.

Ar'putea fi de exemplu un condensator strapuns din partea de filtrare ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar'putea fi de exemplu un condensator strapuns din partea de filtrare

Nu pe partea de filtrare a tensiunii de alimentare, ci s-ar putea sa fie strapuns un condensator de cuplaj intre etajele functionale, de exemplu: intre preamplificator si amplificator. Daca preul nu este alimentat stabilizat si daca la alimentare induce componenta continua pe intrarea amplificatorului (ipotetic am presupus ca preul se alimenteaza diferential) - datorita condensatorului "strapuns", componenta tranzitorie poate apare pe iesire, direct pe difuzor sub forma unui "pocnet". Deci, datorita regimului incorect de functionare, in anumite perioade de timp condensatorul care poate fi si partial strapuns (cum zic depanatori TV: scurtcircuitat partial), se poate descarca pe intrarea amplificatorului provocand acele "pocnete". Asta ar fi o cauza.

 

Condensatoare "strapunse" am intalnit de multe ori la corectoare de ton cu TCA5500, exact pe iesirea corectorului (deci ambele canale).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In acest caz era mai importanta o schema de service unde sa gasim componenta sau componentele problema. Deoarece este un produs mai nou, este foarte greu de gasit schema de service. Nu va ramane altceva de facut decat sa desfaceti sistemul, lucru care implica din cate am inteles pierderea garantiei. Asadar, dvs. decideti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Sal!!!

Am si eu un home cinema maxwell 5.1 200w cu DTS,dolby digital prologic II si de cand l-am cumparat mai avea momente dupa ce statea cateva ore in priza, mergand ....scotea un bazait...parait il inchideam si apoi il deschideam si mergea fara probleme, asta mai face si acum dar nu-i bai se inttampla rar. dar de ceva timp imi face probleme la subwoofer ...il pornesc si sunetul in subwoofer nu se aude dar in sateliti da. Cand il pornesc se aude si acel poc ca si cum ar primi semnal, mentionez ca sistemul atunci cand nu are semnal se inchide, adica nu mai primeste semnal nu ca se inchide de tot.Dupa ce il las sa mearga ...fara sa se auda ceva in subwoofer, doar in sateliti, incepe sa redea si subwoofer acest timp fiind de cateva minute (10,20 min) poate chiar mai mult ....iar cand incepe nu incepe sa cante clar ci un pic distorsionat , sunetul fiind din ce in ce mai clar. Am observat ca atunci cand nu il folosesc o perioada lunga de timp face astfel de probleme ...dar mi s-a intamplat aceasta problema si cand il opream pentru cateva ore. deoarecec se incalzea foarte tare radiatorul inca de cand l-am cumparat i-am adaptat un ventilator pe radiatorul extern... m-am uitat la sarma de pe difuzor si nu pare a fi slabita. Singurul lucru la care m-am gandit e ca poate-i de vina un condensator ...poate intra curent mai greu in el sau ceva de genu nu prea ma pricep ...l-am desfacut sa vad daca-i vreunu umflat dar toti arata ok ....mentionez ca nu am folosit sistemul in conditii de fum sau mai stiu eu ce mediu doar ca l-am folosit ....l-am tinut si cate 10 ore in continuu.

Momentan nu-l am cu mine pentru a va spune seria iar pe net nu am gasit nimc despre .... sper sa ma poata ajuta cineva...daca ar fi problema de acel integrat as putea sa-l schimb singur...astept un raspuns.

 

 

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

giovanigigi, pregatesteti trusa de scule, desfa sistemul home cinema si arata cateva poze cu circuitele acestuia.

Vezi ce final audio are pe subwoofer?

ah ...asta cand voi merge acasa...momentan am cateva poze care le-am facut mai demult ... de cate ori l-am desfacut si m-am uitat la seria de pe integrat am uitat-o...atat mai tin minte ca-i TDA xXXX :D ...deci poate fi de la unul din finale? ...am 3 la numar dar nu-mi mai amintesc seria...

In poza 224 si 220 se pot vedea cele 3 integrate.

 

http://file1.hpage.com/001124/36/bilder/poze_221.jpg

 

http://file1.hpage.com/001124/36/bilder/poze_220.jpg

 

http://file1.hpage.com/001124/36/bilder/poze_224.jpg

 

http://file1.hpage.com/001124/36/bilder/poze_219.jpg

 

http://file1.hpage.com/001124/36/bilder/poze_222.jpg

Editat de giovanigigi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock