Sari la conținut

Postări Recomandate

Salut! M-am apucat sa construiesc un amplificator 2 X 60 W cu TDA 7294 cu pretentii HI-FI. Din ce am citit in diverse carti si site-uri cam peste tot se spune sa folosesti sursa stabilizata pentru calitate HI-FI. Acum intervine problema pierderii de energie. Cam cat se pierde prin stabilizare? Vreau sa achizitionez doua trafuri 2 x 24 V 150W. Intrebarea e cata putere imi mai ramane dupa stabilizare. Problema cea mai mare este daca chiar "se aude" mai bine un amplificator alimentat dintro sursa stabilizata fata de sursa redresor plus filtraj? Mai concret daca se merita investitia? A mai facut cineva asa?

P.S.Daca are cineva poza cu o sursa stabilizata pusa la osciloscop si una cu sursa redresare plus filtrare il rog so posteze. Multumesc!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4970-sursa-stabilizata-pentru-amplificator-audio-se-merita/
Distribuie pe alte site-uri

In asemenea situatii mai bine utilizati un filtraj supradimensionat decat o solutie clasica de stabilizare care disipa o gramada de putere. Sunt amplificatoare audio pe piata care au la baza scheme clasice, simple, corect realizate, cu piese de calitate si care pe partea de alimentare au condensatoare de filtraj cu valori de pana la 80000uF sau chiar mai mult. Un exemplu binecunoscut sunt amplificatoarele PSS Audio:

http://www.pssaudio.com/indexuk.php?rubrique=gammestudio

In asemenea situatii mai bine utilizati un filtraj supradimensionat decat o solutie clasica de stabilizare care disipa o gramada de putere. Sunt amplificatoare audio pe piata care au la baza scheme clasice, simple, corect realizate, cu piese de calitate si care pe partea de alimentare au condensatoare de filtraj cu valori de pana la 80000uF sau chiar mai mult. Un exemplu binecunoscut sunt amplificatoarele PSS Audio:

http://www.pssaudio....que=gammestudio

Donpetru vad ca amplificatorul PSS Audio cel de 2 X 75W la 8 ohmi2 X 150W la 4 ohmi foloseste doua trafuri de 800VA iar la cel de 2 X 150W la 8 ohmi si 2 X 300W la 4 ohmi foloseste doua trafuri de 1600VA. De ce asa de mari? Mi se pare foarte mult! Nu cred ca faceau ei risipa sa bage niste trafuri mult mai mari decat era necesar (rationamente economice). Care e explicatia pt acest lucru?

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock