Sari la conținut

probleme amplificator

bloody_v

Postări Recomandate

salutare.din neatentie am facut o mare prostie , am pus un subwoofer auto cu difuzor de 2 ohmi pe amplificatorul philips 22ah380 si mi-a prajit o pereche de finali pe unul din canale.am schimbat finalii , am verificat prefinalii care au scapat si am gasit tranzistorul marcat cu albastru defect , l-am schimbat si pe ala impreuna cu rezistentele marcate cu verde care erau intrerupte.pe langa asta am pierdut cateva zile , am verificat cam tot ce se poate si totul pare ok.ii dau drumul , cupleaza releul , dau drumul la sunet , se aude dar se aude distorsionat si daca ii dau mai tare intra protectia si decupleaza releul.pe langa asta am observat ca semireglabilul (marcat cu rosu) cel care regleaza simetria de fapt imi schimba si curentul de mers in gol pe etajul final , practic daca misc de el spre + se aude din ce in ce mai bine dar intra protectia din ce in ce mai repede , cand il scad spre - distorsioneaza pana se aud numai distorsiuni , celalalt semireglabil care regleaza curentul de mers in gol aparent nu mai face nimic , misc de el si nu se intampla nimic , mentionez ca am schimbat semireglabilele cu simetria insa cel care regleaza curentul de mers in gol a ramas acelasi , nu am gasit pe niciunde un semireglabil de 300 ohmi.

Mi-am batut capul cu el zile intregi si sunt disperat , nu stiu ce sa-i mai fac ca sa-i dau de cap , poate puteti sa ma ajutati voi cu o parere ceva , nu inteleg , probabil e o chestie minora de care nu pot sa-mi dau seama , nu stiu.

philipssm22ah3800007.png

Editat de bloody_v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei sa faci o treaba buna,va trebui sa inlocuiesti finali+prefinali cu altii echivalenti daca nu gasesti originali(nu cred ca se mai fabrica,doar din recuparari) si apoi reglazi toate tensiunile conform shemei inclusiv curentul de repaus(bias) in felul acesta nu are cum sa nu mearga in parametrii proiectati de fabricant,stima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock