Sari la conținut

soft start pentru sursa alimentare simetrica +- 35 v 300 W

Postări Recomandate

Salut! Vreau si eu o schema soft start pt o sursa care sa incarce lent condensatorii de filtraj. Sa va dau datele sursei :

- traf toroidal 300 W, 2 X 24 V, 6,25 A

- punte redresoare 30 A 2 bucati

- condensator de filtraj 10000 uF / 63 V 8 bucati (cate patru pe ramura)

Am mai cautat pe forum si pe net asemenea schema dar erau pt puteri si tensiuni mai mici. Va rog o schema adaptata la sursa mea. Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cititi si PDF-ul urmator:

diyaudio-softstart-build-guide-v1.0.pdf

Multumesc donpetru! Am tot stat sa ma uit pe schemele postate si de abia am reusit so inteleg pe cea postata de dvs. iar mai apoi le-am inteles si pe celelalte cum functioneaza. Am totusi cateva intrebari:

R15 - R18 se incalzeste cu atat mai tare cu cat trafu si condensatorii sunt mai mari. Pot sa le pun de wataj mai mare? Dar si celelalte rezistente pot sa le pun de wataj mai mare?

Releul e din acela cu 5 pini ca la semnalizare la masina?

Link spre comentariu

R15 si R18 pot fi de wataj mai mare cu atat mai mult cu cat transformatorul este de putere mai mare. Dar, asa cum este desenata schema in PDF, rezistorii respectivi se pot folosi pana la puteri de 1kVA trafo fara probleme. Atentie la utilizarea capacitorului C11. Testati circuitul cu si fara acel condensator. Apoi, mare atentie la tipul de releu utilizat. Se poate folosi la puteri de max.1kW acel releu din PDF dar la puteri trafo mai mari va trebui sa schimbam releul - spre ex., puteti folosi releul urmator:

http://www.tme.eu/ro.../457170240410/#

La celelalte rezistente nu trebuie sa le mariti watajul, indiferent de puterea transformatorului si/sau a condensatoarelor de filtraj.

Completare ulterioara: Releul exemplificat in URL-ul de mai sus are un singur contact normal inchis. Va trebui sa cautati varianta, idem ca cea de mai sus, cu contact normal deschis.

Link spre comentariu

R15 si R18 pot fi de wataj mai mare cu atat mai mult cu cat transformatorul este de putere mai mare. Dar, asa cum este desenata schema in PDF, rezistorii respectivi se pot folosi pana la puteri de 1kVA trafo fara probleme. Atentie la utilizarea capacitorului C11. Testati circuitul cu si fara acel condensator. Apoi, mare atentie la tipul de releu utilizat. Se poate folosi la puteri de max.1kW acel releu din PDF dar la puteri trafo mai mari va trebui sa schimbam releul - spre ex., puteti folosi releul urmator:

http://www.tme.eu/ro.../457170240410/#

La celelalte rezistente nu trebuie sa le mariti watajul, indiferent de puterea transformatorului si/sau a condensatoarelor de filtraj.

Completare ulterioara: Releul exemplificat in URL-ul de mai sus are un singur contact normal inchis. Va trebui sa cautati varianta, idem ca cea de mai sus, cu contact normal deschis.

Pai cum cu contact deschis? Din schema vad ca in pozitie normala trebuie sa fie aclansat pe unul dintre contacte iar la conectarea sursei se aclanseaza pe celalalt contact nu? Releul are trei contacte de forta; unul central care oscileaza prin intermediul bobinei itre cele doua. Sau releul trebuie sa fie in pozitie zero iar apoi se aclaseaza intrunul dintre contacte? Dar daca e asa el trebuie sa se aclanseze mereu pe acelasi contact deci cred ca mai corect este in mod normal sa fie aclansat pe unul dintre contacte iar apoi la conectarea sursei pe celalalt. Lamuriti-ma si pe mine ca nu stiu ce sa cumpar. Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock