Sari la conținut

Atentie la produsele comercializate de unele magazine web

donpetru

Postări Recomandate

Deschid acest topic pentru a va aduce in atentie o problema depistata de ceva timp. Este vorba de interactiunea vanzator-client pe care o practica aproape toate magazinele web de pe la noi care sunt axate pe vanzarea de produse electronice si electrocasnice. Daca sunt utilizatori care au sesizat acest lucru mai demult atunci ii rog sa posteze aici pentru a veni in sprijinul persoanelor care cad in capcana de marketing a acestor "vanzatori". Si cand am spus "vanzatori" ma refer inclusiv la cateva magazine web care fac valuri pe piata de profil IT&C din Romania. Bineinteles ca nu numai aceste magazine practica un comportament de marketing de cea mai joasa speta, sunt altele mult mai mici care fac asta si care parca vor sa sublinieze inca o data ca noi, romanii, mai avem mult timp pana sa ajungem sa avem o economie cu o coloana vertebrala aparte, dornica de performanta si implicit, capabila sa dea romanilor un trai mai bun.

Sa detaliez putin. Spuneam mai sus de interactiunea vanzator-client, implicit atitudinea jalnica pe care o practica vanzatorul pentru a-si pune in vanzare si cea mai mica bucatica de produs care nu indeplineste nici cele mai mici cerinte de calitate; pentru ca, daca le-ar indeplini, atunci mai putem spune cu adevarat ca avem "un produs util".

In ultimul timp, de cand a aparut criza economica in Romania, multi comercianti romani s-au aventurat, dornici sa obtina un profit cat mai mare, sa achizitioneze produse care mai de care, concepute pe vapoare si nu numai. Astfel, magazine web de talia EMAG.RO sau CEL.RO, au intrat si ele in cunostinta de cauza in acest proces si au fost puse in postura sa vanda produse de calitate indoielnica. Dar modul cum le comercializeaza este deranjant. Cu siguranta foarte multi dintre noi au avut ocazia sa acceseze site-urile unor asemenea magazine si sa citeasca, la anumite produse, anumite pareri. Cu siguranta ati vazut si produse vandute la oferta, la reduceri de 30...50%. O sa spuneti: UAU! O sa cititi cateva review-uri si dupa aceea poate o sa exclamati de doua ori: UAU. Dar dupa ce o sa achizitionati produsul o sa constatati taman contrariu. Unii dintre voi veti ridica problema garantiei, altii nu, iar cei care care ati ridicat-o, bineinteles ca veti trimite produsul inapoi, poate o sa primiti altul sau... poate ca nu. Dar daca veti primi altul cred ca niciodata nu v-ati gandit ce s-a intamplat cu celalalt produs. Si aici vine partea interesanta a problemei pe care vroiam sa o punctez.

Daca initial, un anume produs la data lansarii sale pe piata are un pret de raft mare, pe parcursul trecerii timpului - timp in care se aduna si anumite retururi - pretul produsului scade. Unele magazine web, cum ar fi EMAG, practica un marketing mascat, lasand la pret, filtrand review-uri negative, pentru a reusi intr-un final sa scape de un stoc de produse "cu probleme". Chiar de curand am simtit aceasta atitudine a lor de cea mai joasa speta pe propria piele. Acum cateva saptamani in urma am cautat o multifunctionala care sa poata scana (duplex) cu ADF. Am gasit un model Lexmark 363DN la o oferta destul de buna. Desi, initial mi s-a parut ceva suspicios vis-a-vis de oferta EMAG (era la ei doar 700lei), multifunctionala functiona pe scaner fara probleme dar avea mari probleme cu interactiunea driver-firmware pe partea de imprimare. De fapt, cautand pe net am constatat ca peste 50% din stocurile de multifunctionale Lexmark se intorc in service inainte de perioada de finalizare a garantiei. Asta stiam inainte sa cumpar multifunctionala dar cautand o multifunctionala cu scaner DADF ieftin am zis totusi sa risc. Atitudinea celor de la EMAG a devenit si mai suparatoare si mi-au confirmat oarecum suspiciunea si prin faptul ca, cand mi-au trimis produsul NU au anexat certificatul de garantie. Apoi, inainte de a trimite produsul i-am sunat telefonic si i-am rugat sa aiba grija ce trimit. Ma asteptam la asa ceva, vazand pretul de raft si marca.

In fine, avand in vedere faptul ca problema nu s-a lamurit in totalitate, am incercat sa intru pe diverse magazine web care vand Lexmark 363DN pentru a posta niste pareri sau review-uri REALE si NU contrafacute. Pe site-ul de la emag am constatat ca review-ul a fost respins, ca si pe site-ul cel.ro. Ba mai mult, acum vreo doua saptamani in urma au repostat produsul la 600lei pastrand primele review-uri. Aceasta atitudine de a afisa ce iti convine ca sa scapi de un stoc de produse cu probleme, prin asta pacalind cumparatorul, este inacceptabila, mai ales la un magazin gen emag. Dar cum in Romania nu prea exista respect, fiind Tara lu Papura Voda, uite asa trece timpul si imbogatim involuntar "elita".

Iar daca lucrurile decurg asa - chiar as dori sa exemplificati cateva cazuri asemenea prin care ati trecut - atunci invit toti utilizatori acestui site care au un produs electronic sau electrocasnic, sa-i posteze propriile pareri, intr-un subiect separat pe fiecare tip de produs, la sectiunea: TESTE & REVIEW-URI

http://www.tehnium-a...ste-review-uri/

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O alta atitudine de doi lei gasim si in prezentarea televizorului Philips 42PFL3207H pe site-ul de la emag (televizor la oferta):

http://www.emag.ro/televizor-led-philips-107-cm-full-hd-42pfl3207h-12/pd/EY81KBBBM/?ref=nl

Acolo sunt vreo doua review-uri corecte, citez:

nu merge ... :(

si

sunetul lasa de dorit, chiar daca are optiunea de a alege intre locul unde este amplasat televizorul, la volum mai mare tremura

In rest, review-uri "fake".

Va spun aceste lucruri pentru ca am avut ocazia in luna februarie sa testez la cineva acel televizor. Telecomanda este jalnica iar de prins programe digitale la RDS, nici vorba, si va spun asta pentru ca am incercat nenumarate tari, inclusiv Germania asa cum afirma cineva intr-un review acolo.

A doua bila neagra de la EMAG. Unde poate ajunge atitudinea acestei firme. E jalnic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock