Sari la conținut

Infrabass sub 20Hz

DjLeco

Postări Recomandate

De mult timp mi-am dorit sa pot sa "negociez" cu frecventele sub 25 Hz, cele mai bune prietene ale mele.

Cum acest aspect nu este unu' usor de obtinut, am decis ca pentru acest IDEAL,trebuie ceva SPECIAL , si la PROPRIU, si la figurat.

Pentru acest aspect am vorbit cu Dan Nita alias DNA din Turnu Severin, cum ca vreau o incinta de 200 litrii volum intern, FOAAAAARTE bine RAMFORSATA,care sa "struneasca" un difuzoras MaelstromX Generatia 2, sa fie "comod" in ce ceea ce are de facut in regim de COMPRESIE.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Si teste...

Faceti-va timp si urmariti filmuletele in intregime pe HD (1080p, preferabil).

http://www.youtube.com/watch?v=ZE9pZNnxvI0

http://www.youtube.com/watch?v=AHdReiyFmDU

http://www.youtube.com/watch?v=iGvzie4UiZ8

http://www.youtube.com/watch?v=CGd0JnHEUJQ

Comentariile vor fi ale voastre!

Editat de DjLeco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Care este scopul acestui proiect?

Ce anume ai vrut sa urmaresti prin demararea acestui proiect?

Cate din tintele propuse initial le-ai si atins?

Una peste alta,...arata foarte bine incinta. :smile:

Editat de adriano81
Link spre comentariu

O incinta inchisa formeaza o perna de aer in spatele membranei. Efectul este cresterea frecventei de rezonanta a difuzorului si reducerea presiunii acustice la frecvente joase. Cele mai bune rezultate se pot obtine daca difuzorul se monteaza pe un perete (gaurit) al camerei, Unda infrasonora din spate apare in alta camera sau afara (unde n-o aude nimeni).

Link spre comentariu

Scopul a fost extensia in SPL a frecventelor foarte joase (sub 30Hz).

Telul atins 100%.

Acum se simt, si se aud CLAR, si frecvente sub 20Hz (evident in piese ce contin aceste frecvente) 16Hz fiind cea mai joasa frecventa auzita, restul fiind vibratii si valuri de aer ce infunda urechile.

Indiferent de ce si cum, pentru asa ceva eu am preferat bass in incinta inchisa, de litraj mare, tocmai pentru a micsora atenuarea la frecvennte foarte joasa pe cit posibil, nu as fi frut sa fac un BR la litraj dublu sau triplu, acordat la sa zicem 18Hz pentru DOAR 3db in plus, prefer incinta inchisa si dublu de wati.

Oricum la 20-30W-50 este suportabil, la peste 200W, devine durere, si pina la 1500W cit inghite difuzorul,prefer sa nu mai comentez.

Editat de DjLeco
Link spre comentariu

Care este nivelul de presiune acustica atins ?

Cum ai efectuat masuratorile? Ai procedat asa cum fac marii producatori? (la puterea de 1W si distanta de 1m)...sau ai facut altfel?

In caz ca vei face un test cu el intr-un spatiu adecvat...nu uita sa ne prezinti si noua rezultatele. :cool:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock