Sari la conținut

Diametrul difuzorului influenteaza Amplificatorul?

Postări Recomandate

Am un Amplificator AKAI (chinezarie oricum).Am tot sistemul complet defapt, cel care este in poza.As vrea sa il utilizez o perioada cu doua boxe pe iesirile frontale (iesiri care scot puterea cea mai mare) de 18 inch fiecare.Nu cunosc marca si cred ca nu are nicio importanta.Pe acele boxe scrie 250 WATT.Exista vreun risc asupra Amplificatorului daca folosesc aceste boxe pe el?Dupa cum se vede in poza,boxele frontale cu care vine Sistemul au cat e 3 difuzoare si un tweeter piezzo.Statia accepta minim 4 Ohmi pe iesire.Teoretic stiu ca un difuzor cu diametrul mai mare misca un volum mai mare de aer,deci prin urmare ar trebuii sa "sune" mai tare,cel putin la bass.Insa,nu stiu daca fortez cumva amplificatorul cu aceste boxe.Multumesc.Boxele frontale cu care vine sistemul au 8 inch cele de bass si 6 cred cele de medii.

post-4993-0-95729100-1364461955_thumb.png

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4940-diametrul-difuzorului-influenteaza-amplificatorul/
Distribuie pe alte site-uri

La onomastica unui coleg, nu aveam la dispozitie pentru muzica ambientala un casetofon Star(parca 1W) si o incinta de 100W(difuzoare de 30cm diametru) pe care le-am conectat impreuna, in aceasta combinatie a functionat cca. 4 ore, casetofonul ramanand functional multi ani in continuare.

Editat de miron1947

La onomastica unui coleg, nu aveam la dispozitie pentru muzica ambientala un casetofon Star(parca 1W) si o incinta de 100W(difuzoare de 30cm diametru) pe care le-am conectat impreuna, in aceasta combinatie a functionat cca. 4 ore, casetofonul ramanand functional multi ani in continuare.

Si banuiesc ca acel difuzor "canta" mult mai tare decat difuzorul sau difuzoarele casetofonului.Bine, aici trebuie sa tinem cont si de SPL-ul respectivului difuzor.Exemplul dumneavoastra este oarecum elecvent,in sensul ca nu ar exista nicio problema,insa acum mi-am adus aminte ca acele difuzoare se conecteaza prin mufe SpeakON sau alt fel de mufe (nu le cunosc denumirea).iar eu la Amplificatorul meu conectez boxele "clasic" prin doua cabluri + si -.Cum as putea sa conectez boxele la Amplificator?Multumesc

Nu cunosc mufele SpeakON si nici nu stiu ce intelegeti prin conectare clasica.Poate atasati niste poze cu conectarea "clasica".In legatura cu mufele SpeakON, care este problema, nu stiti sa le legati sau nu le aveti?

Editat de miron1947

V-am atasat 4 poze sugestive.Eu am la Amplificator conectori "clasici" ca in poza.iar Acele boxe au SpeakON sau cealalta conectare,si nu stiu cum as putea face legatura intre amplificator si boxa...Multumesc

post-4993-0-98311800-1364475878_thumb.jpg

post-4993-0-83617800-1364475893_thumb.jpg

post-4993-0-81068600-1364475903_thumb.jpg

post-4993-0-39429500-1364475913_thumb.jpg

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock