Sari la conținut

Randament amplificator mai mare, la temperatura scazuta?

alynjmenaru

Postări Recomandate

Dupa cum zice si titlul,un amplificator audio (cred ca s-ar putea pune intrebarea si pt diferite componente electronice care se supraincalzesc,dar sa ne rezumam doar la amplificatorul audio),deci,un amplificator audio are un randament mai mare daca este mentinut rece (de un cooler sau radiator bun) sau nu conteaza acest lucru (supraincalzirea cauzand doar scaderea duratei de viata,insa nu si randamentul propriu-zis).Pun aceasta intrebare deoarece am un amplificator audio (nu intru in detalii pt ca nu cred ca este relevant) care se incalzeste foarte tare la volum mare si eu am impresia ca isi pierde din fidelitate.Acum ceva timp,am avut pe aceelasi amplificator un cooler puternic care il mentinea aproape rece indiferent de cat utilizam eu,si poate ca era efectul placebo,insa muzica rula fara distorsiuni cu acel cooler si la nivel mare.Exista o explicatie logica,sau totul se petrecea "doar in mintea mea":).Multumesc Frumos!

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Impresia e corecta. Pe de o parte la semnal mare cresc si distorsiunile, pe de alta parte punctul de functionare al finalilor se modifica din cauza temperaturii care poate fi diferita de la un tranzistor la altul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock