Sari la conținut

Cum mufam un cablu UTP

donpetru

Postări Recomandate

Apropo de mufari.

Am mers la un magazin de electrice sa-mi fac un cablu de internet,modem - calculator .

S-a uitat tipul sa fie firele aranjate in ordine,ca in schema prezentata de donpetru mai sus,si le-a clestit intr-un final.

Ajunga acasa,montez cablul,si surpriza, nu functiona netul.

Am luat multimetrul sa verific lamelele mufelor la capete. Vre-o trei fire nu faceau contact cu lamele mufei.

Am strans cu un patent finut lamelele ca sa strapunga materialul izolator al celor trei fire si sa faca contact intre fir si lamela.

In concluzie,daca solicitati un cablu la magazine,unde va si mufeaza,rugati operatorul sa stranga bine cu clestele acela special,sau intrebati-l daca a mancat ceva ca sa aiba forta necesara,sa nu fie anemic.

Altfel va poate durea capul. :a7:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...

Un cleste prost sertizeaza prost, adica nu fac contact lamele pe firul de cupru, daca el este prost degeaba strangi tu cat ai strange ca el tot prost sertizeaza, si decat sa iti iei un cleste prost la 30 lei, ala merge la maxim 100 mufe stranse bine, mai bine iti iei unu la 60-70 lei si e mult mai sanatos, dar pentru acasa , sa mai sertizezi o mufa din cand in cand .....e f bun unu la 30 lei, schema de mufare e destul de simpla dar pare complicata la prima vedere, cand mufatzi aveti grija ca firele sa fi intra pana in capatul mufei, la o mufa RJ-45 , cea tipica de net, se folosesc doar 4 fire din 8, perechea portocalie(alb-portocaliu si portocaliu) si perechea verde(alb-verde si verde) restu sunt de backup, se folosesc pini 1, 2, 3 si 6, cum te uiti la mufa cu clamitza in jos, la 1-alb-portocaliu

2-portocaliu 3alb verde 6-verde, restu nu conteaza cum le pui, la cablu cross adica intre 2 pc-uri inversezi culorile la o mufa, la cealalta mufa lasi normal

Bafta si noroc, sper sa va descurcati !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock