Sari la conținut

Cum sa fac un pistol de lipit?

army_talibanu

Postări Recomandate

Salut. As vrea sa imi fac un pistol sau un ciocan de lipit si am nevoie de putin ajutor. Poate este ceva banal dar decat sa fac prostii mai bine cer ajutorul vostru. As vrea sa fie alimentat de la priza, si sa se incinga destul de bine / repede.

Va rog sa imi spuneti cam ce piese mi-ar trebui si eventual o schema electrica daca este nevoie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai bine cumpara ... nu este foarte greu de construit dar necesita putina indemanare si multa rabdare. ... oricum un letcon functioneaza perfect daca in circuitul de alimentare a lui interpui un regulator cu triac (cum sunt cele care reglezi intensitatea luminoasa la becurile cu incandescenta) pentru ai regla temperatura.

.

Link spre comentariu

post-7-0-98824200-1363301025_thumb.jpg

Acest pistol de lipit e una din primele mele constructii, facuta in 1970, dupa articolul din revista "Sport si tehnica" nr.8/1969 pagina 27.

L-am folosit destul de intens, pana cand mi-am cumparat primul pistol "de fabrica", care era identic cu cel de la "Radioprogres", cu carcasa neagra din ebonita, asa cum e cunoscut si astazi, doar ca era rusesc si avea inscriptionata marca "Moment".

Link spre comentariu

• 8 months later...

Am construit unul pe miez toroidal si sunt multumit de el .Miezul l-am primit cadou de la un amic.Primarul era bobinat si un secundar de 12v,eu am bobinat doar inca un secundar cu,, BARA'' care am facuto din teava de cupru de 6mm turtita si izolata.Daca veri poti sa faci din orce miez daca e bun,am vazut pistoale de lipit si din miezurii E,care se foloseau la contactori electromagnetici

SA AUZIM DE BINE

SUCCES

Link spre comentariu

• 1 year later...

Buna ziua,

Exista un articol intr-un Tehnium  in care se descrie  realizarea unui pistol  pe un miez  toroidal,  facut  din  sarma.

Nu ma  intereseaza pistolul in sine , ci  mai  degraba,  miezul. Asi  vrea sa  fac  niste  experimente , avand in vedere  ca  transformatoarele toroidale  sunt  foarte  scumpe pe  piata. Putetu sa  gasiti  cumva acest  articol?

Link spre comentariu

• 6 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock