Sari la conținut

minicnc

costy35

Postări Recomandate

V-ar place asa ceva? E usor de construit!

Da si ar fi util pentru cablaje,daca si rezolutia este suficienta,eu ma gandeam sa modific o imprimanta inkjet,dar nu am gasit solutia de modificare a valturilor.pentru a permite trecerea placatului.

P.S.

Ce inseamna cnc?

Da si ar fi util pentru cablaje,daca si rezolutia este suficienta,eu ma gandeam sa modific o imprimanta inkjet,dar nu am gasit solutia de modificare a valturilor.pentru a permite trecerea placatului.

P.S.

Ce inseamna cnc?

cnc=masina in coordonate

Asta e masina in trei axe x,y,z...asta care am facuto axa z e up down doar

Cu cnc-ul poti da si gauri ,nu doar desena cablajul...si multe multe altele...

Conditia este sa lucrezi cu atentie...

Rezoluti aeste in functie de tija tip surub ,de pasul surubului si de traductor,de ex un traductor de tip hall,cati mini magneti pui pe "roata" atata rezolutie ai sa ai...

Multumesc.am inteles.Dar comanda lui este realizata cu un program.daca da,de unde poate fi luat?Aveti si un montaj de comanda?Eventual o schema?

man ...eu sunt tamplar de meserie...si actual si somer...asa ca fonduri insuficiente...ce scule mi-a trebuit:

O bormasina,cateva bucati de pal ordinar,cateva bucati de teava nichelata(am gasit la 10 lei/m in piata),3 motorase de la niste jucarii stricate(eu le-am luat din talcioc,50 bani bucata :)) ).

Asta la mecanica..

Iar la partea soft,putine cunostinte de programare,asm si ptr win32 si ptr microcontroler

Tot softul e facut de mine,niste caricaturi de softuri,daca ar vedea un programator ar rade in hohote...

Dar imortant este ca se invarte...

daca eu ca tamplar stiu programare si mecanica cat sa functioneze asa ceva...cred ca si voi puteti face ceva mult mai bun

eu va stau la dispozitie...

astept intrebari

Ptr partea soft tre sa invatati si cateva chestii elementare,eu va ajut cu placere daca vreti sa invatati

Nu sunt adeptul lui:

Vreau sa copii si eu asa ceva...

Ci... vreau sa inteleg cum functioneaza si apoi sa-mi fac si eu unul...

Va invidiez,eu nu am nici macar atat.

De ce sa ma invidiezi! :)

E mai usor decat i-ti inchipui daca vrei sa faci lucruri simple..

daca vrei sa faci din prima programe comerciale ... nu e asa de usor

in schimb sa faci sa se invarta un motor de la paralela sau sa aprinzi un led cu mcu...

e mai usor decat i-ti inchipui

Numai ca tre sa-ti placa...

sa stii ca eu nu lucrez cu c++,delphi ,visual basic

Am facut cateva programele in limbajele astea

Limbajul asm e cel mai aproape de mine,ma reperezinta

Daca vrei sa inveti si tu un minim de programare i-ti stau la dispozitie

Si nu cred ca e nevoie sa vb la persoana a doua

Am mai pus cateva detalii depre my cnc...

Sunt surprins si bucuros ca am reusit sa starnesc interesul la cativa dintre voi...

I-mi pare rau ca nu sunt asa de ordonat si rabdator sa fac un site ceva(de fapt si cnc-ul tot in aceeasi maniera l-am facut)...poate face unul dintre voi dupa ce termina unul...as fi bucuros...

• 9 months later...

Poate ne dai si noua aici macar cateva detalii in legatura cu programarea asanbler pentru mine e mai dificil .

Chiar daca folosim Delphi cateva comensi de asambler tot trebue folosite mai ales cand este vorba de porturile de intrare esire .

Delphi este mai mult daca vrei sa faci un utilitar mai estetic cu usurinta decat comenzi mai complicate .

Te rog ceva sintaxa ,cuvinte cheie .

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock