Sari la conținut

cum fac cea mai simpla BOXA pe doua sau trei caii

Postări Recomandate

Acum nu stiu daca kiturile alea de la e****** scot un 100W in 4 Ohmi, cineva mi-a spus ca sunt capabile la un 30-40W in 8 Ohmi, chiar foarte bine.

Acum, vreau ori sa-mi fac niste boxe dar sa nu fie foarte scumpe, ori sa-mi cumpar. As dori sa-mi spuneti ce difuzoare sa cumpar. Sa spunem ca pe difuzoare as da un maxim 200lei per boxa. Vi se pare mult ? Mai ma gandeam sa cumpar niste chinazarii la 200lei bucata, interesante dar cu multe semne de intrebare. Voi ce spuneti, cum e mai bine sa fac.

Apropo, cam ce tip de incinta imi recomandati: inchisa sau bass reflex ?

Deci, nu stiu cum sa fac: sa cumpar sau sa construiesc ??

astept pareri

mersi

si Craciun Fericit

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/491-cum-fac-cea-mai-simpla-boxa-pe-doua-sau-trei-caii/
Distribuie pe alte site-uri

Deci, nu stiu cum sa fac: sa cumpar sau sa construiesc ??

Se merita "sa construiesti" daca "chinazariile" de 200lei bucata nu iti plac cum suna. Am intalnit si persoane care au fost multumite, altele nu. Tinand cont de faptul ca nu prea ai mari pretentii dar vrei ceva care sa sune bine in niste banii rezonabili, atunci poti sa mergi pe una din cele doua variante expuse mai jos:

1. incinta pe doua cai cu difuzoarele PAudio: HP-10W + PCT-300 (frecventa de taiere a filtrului o alegi in jurul valori de 3,5kHz; +/-0,1kHz, +/-12dB/octava);

2. incinta pe trei cai ca cea expusa aici.

Marele avantaj al solutiei 2 este acela ca urca mai bine in frecventa, in comparatie cu solutia 1 care suporta o putere aplicata putin mai mare.

Deci, ramane sa te hotarasti. Putem spre exemplu sa inlocuim difuzoarele de la Paudio cu difuzoare "echivalente", dar putin mai bune, de aici:

http://magnet.com.ua/en//index.php?option=...1&Itemid=18

titi, parca tu spuneai ca, acum e mai bine sa cumperi decat sa faci. Deci, daca iti place cum suna boxele alea Made in China, atunci dute si le cumpara.

Daca ai bani de chestii mai finute si mult mai bune atunci cu ceva efort se merita sa le faci. O idee, vezi solutiile propuse de donpetru mai sus.

Din experienta, iti spun ca pentru acasa se preteaza cel mai bine incinte pe trei cai si pentru sonorizarii PRO full range-uri. Cum amplificatorul care l-ai facut este unul simplu, atunci poti sa-ti faci una din incintele alea de 100W 4Ohmi proiectate de donpetru. Au avut un mare succes si inca mai au.

Bineinteles, ar mai fi si alte solutii dar... sunt mai scumpe.

:l4:

titi, parca tu spuneai ca, acum e mai bine sa cumperi decat sa faci. Deci, daca iti place cum suna boxele alea Made in China, atunci dute si le cumpara.

Daca ai bani de chestii mai finute si mult mai bune atunci cu ceva efort se merita sa le faci.

releu, nici nu stiu ce sa fac. As dori sa-mi fac ceva mai bun dar acum strang bani de mixer. Sper ca pana la pasti sa cumpar sau sa fac boxele.

Ma gandeam la niste bassreflex-uri pe 3 cai. Am vazut proiectele facute de donpetru, interesante... O sa tin cont si de ele.

In fine, va mai spun la anul daca mi-a facut sau cumparat chinazariile alea. :j4:

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock