Sari la conținut

Sursa reglabila de tensiune si curent cu LM 317

Postări Recomandate

In urma cu ceva vreme, am vazut un topic in care era prezentata o sursa de tensiune si curent reglabil 24V 10A(parca),cu circuitul LM317.Am zis ca o sa studiez schema si o sa construiesc si eu sursa respectiva.Fiind plecat citeva zile din localitate,la revenire am cautat pe forum, topicul respectiv.Nu am mai dat de el.Nu stiu exact cind a fost deschis topicul respectiv si nici ce user a deschis topicul.Va rog,daca se poate, sa-mi indicati si mie topicul respectiv.Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator uuciN

Am p??it ?i eu la fel pe multe alte forumuri.

Nu mai g?seam topicul care m? interesa, a?a c?

m-am hot?r?t s? caut o solu?ie rapid?.

Sigur c? multe forumuri au propriul motor

de c?utare, dar acesta nu este nici pe departe la fel de

bun ca celebrul de acum, Google.

A?a c? am ajuns aici, am aplicat metoda ?i merge perfect.

Condi?ia este s? ?tii m?car despre ce era vorba ?n topic.

Uite un exemplu aici:

http://lmgtfy.com/?q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.tehnium-azi.ro+alimentator

Link spre comentariu

Eu am cautat la sectiunea "alimentatoare,surse reglabile,etc".Azi mi-am adus aminte ca la un moment dat Donpetru spunea ca o sa mute topicul la sectiunea Diy,kit-uri electronice.

Editat de george b
Link spre comentariu

Simpla sau simetrica. Divizorul de la iesire e in functie de tensiunea dorita. Tranzistorul de putere (de fapt generator de curent conform configuratiei) poate fi in paralel cu altele pentru un curent/putere mai mare.

post-1355-0-96178200-1362263126_thumb.png

Link spre comentariu

Eu am cautat la sectiunea "alimentatoare,surse reglabile,etc".Azi mi-am adus aminte ca la un moment dat Donpetru spunea ca o sa mute topicul la sectiunea Diy,kit-uri electronice.

Topicul acesta va ramane la aceasta sectiune atat timp cat nu prezentati un montaj electronic construit pe baza indicatiilor (schemelor electronice) afisate aici. Daca veti prezenta acel montaj (in cateva imagini) dupa aceea voi muta topicul la "DIY si KIT-uri electronice".

Referitor la ultimile scheme electronice prezentate; da, acestea sunt idem cu una din schemele prezentate de mine mai demult. Le recomand.

Numai bine

Link spre comentariu

• 2 months later...

Hristos a inviat!

Sunt nou pe forum si as vrea sa va intreb de unde pot face rost de condensatorii astia : 0.1uF/50V ceramic si 0.22uF/100V electrolitic polarizat.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Hristos a inviat!

Sunt nou pe forum si as vrea sa va intreb de unde pot face rost de condensatorii astia : 0.1uF/50V ceramic si 0.22uF/100V electrolitic polarizat.

Multumesc anticipat

Poti incerca la magazinele care comercializeza componente electronice Adel....da,Miv......rom.

Link spre comentariu

0.22uF/100V electrolitic polarizat.

Daca este electrolitic(nu bipolar) este in mod normal polarizat, adica are + si -, dar la 220nF, nu inteleg de ce aveti nevoie sa fie electrolitic (si polarizat) este dimensiunea montajului asa de mica?

Condensatorii elelctrolitici se utilizeaza pentru spatiul fizic mic ocupat in montaj pentru o anume capacitate, comparativ cu cei nepolarizati, functia(de inmagazinare/debitare) este aceiasi pentru toti condensatorii indiferent de dielectricul utilizat.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 1 month later...

Am realizat eu montajul dupa schema postata de Smilex, dar modificata pentru 8 A. (1,25 - 30 Vcc / 8 A) si functioneaza excelent.

Scuze de dublu post. Rog moderatorul sa stearga postarea fara imagine. Multumesc.

post-11744-0-97144600-1373873576_thumb.jpg

Editat de albasete
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock