Sari la conținut

lipire diode in puntea redresoare

Postări Recomandate

Buna ziua,

Recent m-am confruntat cu o problema aparent banala dar care ma depaseste.

Puntea redresoare de tip nou (Nova GT, Nova GTi si Dacia dupa 2000) este echipata cu sase diode pastila tip RAG, montate cate trei pe cate un segment de aluminiu, respectiv unul de "+" si unul de "-". Aceste diode sunt fixate pe segmenti cu un adeziv sau o rasina epoxidica. Stie cineva ce material este si daca se poate gasi asa ceva ?

Eu am avut probleme cu incarcarea la masina, am desfacut alternatorul si am gasit doua diode deslipite pe sectorul de "-". Aveam diode dar nu stiu cum sa le lipesc si am cumparat alta punte noua , dar calitatea ei lasa mult de dorit. Vreau s-o reconditionez pe cea veche dar nu stiu cum.

Orice idee ar fi utila. Multumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4876-lipire-diode-in-puntea-redresoare/
Distribuie pe alte site-uri

Rasina epoxidica la care faceti referire este o pasta termoconductoare. Se gaseste in comert, la magazinele de componente electronice, are de regula culoare alba dar puteti gasi si alte culori (mai inchise) cum este varianta folosita la procesoare.

Diodele sunt OK ?

Numai bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4876-lipire-diode-in-puntea-redresoare/#findComment-44639

Doua diode erau deslipite si supraincalzite, schimbate la culoare, nu erau strapunse sau intrerupte dar mi s-a parut ca nu mai prezinta garantie asa ca am schimbat puntea cu totul.

Sper ca nu faceti referire la pasta termoconductoare care se foloseste la procesoare, tranzistori tip TO 3, etc.

Aici este vorba de un adeziv de contact care dupa uscare trebue sa fie bun conducator electric, termic si rezistenta mecanica foarte, foarte buna; inca o cerinta : sa adere foarte bine pe aluminiu !

Scuze daca gresesc cu ceva, dar cred ca este un adeziv tehnologic care se intareste la temperatura de peste 200 grade Celsius.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4876-lipire-diode-in-puntea-redresoare/#findComment-44640

Revin cu cateva imagini, scuze pentru calitatea lor, pentru ca o imagine face mai mult dacat o mie de vorbe.

Poate este mai usor de inteles tipul de punte de diode si modul de construire. Mentionez ca este fabricata la IPRS in '97, are semnul "beta" pe ea.

Am mai cautat informatii privitoare la modul de lipire si banuesc ca ar fi vorba de asazisa 'sudura moale" sau poate de brazare.

In cazul in care topicul nu prezinta interes, rog un moderator sa-l inchida.

post-9481-0-19481800-1361726089_thumb.jpg

post-9481-0-22829100-1361726107_thumb.jpg

post-9481-0-74209800-1361726127_thumb.jpg

post-9481-0-21840500-1361726147_thumb.jpg

post-9481-0-45765800-1361726167_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4876-lipire-diode-in-puntea-redresoare/#findComment-44669

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock