Sari la conținut

UNDE SUNT CALUGARITELE?

resort

Postări Recomandate

Cu salutari!

Rog pe cei care au cunostinta directa de existenta in diferitele zone din tara, in special Brasov, Fagaras, Sibiu, a insectei CALUGARITA (Mantis religiosa) sa comunice aici, pe forum, imprejurarile descoperirii acestei insecte. Am in vedere sa precizati, atat cat se poate , privind locatia, descrierea mediului, timpul (luna, ora) , conditiile meteo (soare, noros, ploaie, etc.) coloritul si marimea insectei, etc.

Pentru cei care poate au vazut insecta dar n-au stiut ca este tocmai aceasta fascinanta si misterioasa calugarita vor putea gasi suficiente informatii si imagini ale calugaritei pe Google folosind cuvintele-cheie " calugarita insecta ".

Orice raspuns este binevenit pentru ca:

a) mie imi va fi de mare folos sa-mi inchei studiul despre calugarita;

b) multi useri vor fi tentati in viitorul sezon cald, mai - octombrie, sa experimenteze personal si sa urmareasca , in propriul terarium, comportamentul acestei ciudate insecte si mai ales cum se

" roaga" si mai ales efectul imediat al "rugaciunii" sale.

Avertizez ca spectacolul oferit de calugarita este fascinant si bine suportat , in special de oamenii tari.

Va astept, cu multumiri ,R :hi:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Calugarita este o insecta care se misca foarte putin.O gasesti de primavara,pina toamna destul de tirziu.Este destul de greu sa o observi in ciuda dimensiunii ei.O observi in momentul cind ataca sau cind se misca in zbor,fiind mare,atrage atentia. In general sta nemiscata pe plante, asemanatoare la colorit cu ea,tocmai pentru a nu fi observata usor.Se gaseste de la cimpie pina la munte.Fiind un pradator vorace o gasesti peste tot unde abunda insectele.Nu stiu sa aiba o anumita ora in care sa fie mai activa,cert e ca noaptea este inactiva,sau mai putin activa.Am vazut calugarite care au intrat noaptea, in hale industriale, fiind atrase de lumina de la lampile fluorescente.In zona Bistrita (jud.Bistrita)am vazut destul de multe calugarite si toate de culoare verde crud,cu dimensiuni destul de mari 6-7cm.La cit este de mare cred ca poate sa atace si pui mici de soarece.Probabil ca sint si de alte culori si marimi.

Editat de george b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock