Sari la conținut

Postări Recomandate

Va rog sa postati in acest topic denumiri de articole noi pe care v-ati dori sa le rasfoiti la rubrica binecunoscuta a portalului Tehnium Azi. Asadar, postati ce articole va doriti sa mai apara pe site-ul Tehnium Azi si ce anume urmariti sa invatati din acele articole. Cu cat mai multe propuneri sau denumiri de articole, cu atat mai multe sanse, ca macar o parte din ele sa apara intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.

Pe de alta parte, nu stiu daca eu voi putea sa acoper toate domeniile de interes (nici nu am asta in plan) dar atat timp cat vor fi mai multi utilizatori care vor sa se afirme - cu unul sau mai multe articole - cu atat mai bine, si pentru cariera lor, si pentru vizitatorii acestui site web, care, trebuie sa recunosc, si chiar e un lucru bun, au devenit din ce in ce mai multi.

Cu acest prilej, as vrea sa anunt viitorii autori de articole tehnice (asemenea celor postate ca si pana acum), ca incepand cu data de azi 15.02.2013, au posibilitatea sa insereze in articol un baner publicitar, personal, de max. 468 x 60 pixeli (L x H), format gif sau png. Banerul va trebui sa aiba un design ingrijit, poate fi animat, dar nu mai mare de 100kB (cu cat banerul are dimensiuni mai mici, cu atat mai bine). Banerul este o recompensa a site-ului pentru intentia dvs. de a posta unul sau mai multe articole.

Atentie, aceasta posibilitate de a insera acel baner (numai in continutul articolului, deci nu la inceputul sau sfarsitul lui) este valabila NUMAI pentru viitoarele articole care se vor atasa. Banerul se va afisa in articol doar o singura data pe o pagina a articolului, daca articolul este structurat pe mai multe pagini. Aici, trebuie sa completez conditiile in care un articol va fi paginat. De regula, un articol care are mai mult de zece pagini, scris in MS Word cu Times New Roman de 12, pe format A4 (spatiere la un rand), cu formatare stanga - dreapta de 25mm, respectiv formatare sus-jos la 20mm, poate fi structurat pe mai multe pagini (de regula 2 daca ne limitam la 15...18 pagini). Deci, cand creeati articolul va rog sa tineti cont si de aceste aspecte. Banerul va fi atasat de mine, dupa ce il trimiteti pe adresa de e-mail a redactiei si bineinteles, dupa ce il voi analiza sa vad daca indeplineste conditiile expuse anterior.

Asadar, daca nu v-ati gandit pana acum sa scrieti un articol, va invit sa faceti lucrul asta, pentru ca acum aveti inca un motiv in plus ca sa faceti asa ceva. Si nu este un motiv care trebuie trecut cu vederea, mai ales daca aveti o firma si vreti sa-i promovati activitatea prin acel baner.

Cele spuse mai sus le voi sublinia si intr-un mesaj de informare care va fi trimis cat de curand pe email tuturor utilizatorilor.

Dar pana atunci, va invit sa adunam aici diverse propuneri de articole tehnice.

Numai bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4867-ce-articole-va-doriti-sa-apara-in-site-ul-tehnium-azi/
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea e ca iti bati capul prea mult cu acele articole, pe care, prea putini le inteleg. Lumea e comoda in ziua de azi. Stiu ca de vreo cateva ori aici, in forumul tehnium si pe softpedia, ai facut trimitere catre articole Tehnium Azi, dar ciobani - scuzati, dar nu am gasit un cuvant mai bun - le este lene sa citeasca doua paragrafe, dar stiti de ce le este lene, ca asa s-au invatat, de la scoala, plus ca unii DJ-isti, nu inteleg conectarea in serie si paralel a rezistoarelor, de restul ce sa zic, sa uita ca boi la poarta noua. Eu chiar nu ii inteleg, mai ales articolul ala despre sursele de alimentare a amplificatoarelor, e asa, facut ca pentru incepatori, ca sa nu zic, prostanaci in domeniu, si cand ii vezi ca deschid topice unde intreaba ce puterea poate sa scoate X sau Y amplificator.

Asa ca, parerea mea, nu are rost sa pui paie pe foc degeaba. Nu iti zic ca am auzit la cineva care a trecut la facultate, de o disciplina, prezentand un referat al carui continut este un articol de pe site-ul Tehnium Azi. Bineinteles, ca profi cat de dobitoci sunt nu s-au autosesizat si asa iese majoritatea pulimii injinerilor din Romania, care mai fac un copy/paste de aici, de colo, si la urma au diploma de injineri si daca ii intrebi legile lui Ohm sau K, te intreaba daca s-au abrogat sau nu?! Nu ma credeti, am auzit asa ceva... mi-am facut cruce, unde a ajuns invatamantul universitar din tara asta! :rofl:

Asa ca, donpetru, nu stiu altii ce o sa zica, dar las-o moale cu articolele. Nu merita romanii asa ceva.

Editat de leo_electro

leo, mi-a zis un prof de la facultate, anul trecut prin vara, ca daca ar fi prea severi la examenele de intrat la facultate si chiar dupa aia, nu stiu daca ar intra unul sau doi la facultate. Si cand mi-a spus prea sever, se referea, asa si asa, adica o serivitate modica, normal, cum este in America, unde dai interviu daca vrei sa urmezi o facultate. Am auzit ca acolo aia te intreaba, ce ai facut in timpul liceului, ce preocupari ai avut ca sa vrei sa urmezi facultatea lor s.a.m.d. Daca s-ar face treaba asta la noi in tara, cred ca aproape toate facultatile ar da faliment. Si pe buna dreptate, unele chiar merita sa dea faliment.

dl.donpetru, eu as vrea sa vad cat mai multe articole; sunt foarte documentate. Tineti-o tot asa! Pacat ca nu se inghesuie lumea.

Uite, mi-ar place sa citesc un articol despre eoliene, de alea mici, pentru acasa. As vrea la tara sa construiesc una care sa tina aprins noaptea becul din fata portii. :scratchchin:

Editat de ionut90

Numarul membrilor in Forum, a crescut tocmai datorita statutului de "revista tehnica" si concret, tocmai datorita atricolelor publicate. In discutiile avute pe acest forum, precum si pe altele, foarte multi imi spuneau ca problemele de proiectare sunt "teorie goala" si nimeni nu le va citi. Dupa ce am publicat articolul meu referitor la calculul intrefierului unui transformator, am constatat ca exista un interes enorm pentru aceste chestiuni, pe care unii le considera teoretice. Duceti-va la acel articol si veti vedea de cate ori a fost vizualizat, intr-un interval putin mai lung decat un an. Sunt actualmente peste 12000 de vizualizari. Chiar si numarul de vizualizari pentru articolul meu referitor la calculul parametrilor curentilor periodici nesinusoidali, a batut multe recorduri si a tinut pasul vreme indelungata cu articolul de mult mai mare interes al domnului @Ianing, cu acumulatorul blumb-acid. Numarul de vizualizari ale acestui articol a depasit 6000, desi inca nu a implinit un an de la publicare. Avand in vedere ca nu sunt o "vedeta TV" sau vre-o alta celebritate, rezulta ca aceste rate ridicate de vizualizari, se datoreaza in mod strict subiectului articolului. Asadar, dati-i inainte domnule @donpetru, caci asta este directia de dezvoltare a site-ului.

Editat de ola_nicolas

Felictari celor ce scriu, si felicitari celor ce citesc!

Despre cei ce scriu:

Felicitari ca gasesc sa-si rupa din timpul personal, ca sa scrie un articol, chiar daca este descurajant la prima vedere din cauza numarului scazut de cititori sau nivelului scazut de pregatire al cititorilor.

Despre cei ce citesc:

Multi dintre ei o fac din curiozitate, dar sa fi curios e primul pas spre a a invata ceva, de unii se prinde de altii nu, la fel ca in viata unii urca mai sus altii isi ating nivelul si raman acolo pentru restul vietii. (altii nici macar nu au problema asta ca se uita la televizor)

Eu raman la ideea ca in continuu se nasc tineri talentati, si nu sunt de acord cu "studentii idioti" sau "profesorii prosti" (sau "sistemul de invatamant care e la pamant") - fac o mica paranteza, am ajuns sa cunosc de curand o firma din Dublin (30 persoane) care proiecteaza circuite integrate pentru procesarea imaginilor 3D pentru a fi afisate pe LCD-uri 3D (nu-ti trebuie ochelari la astea) -mi-au facut si un demo si sunt impresionante. - deci firma asta care proiecteaza cipurile in tehnologie 28nm (asta este latimea portii unui tranzistor) are majoritatea inginerilor in office-ul din Timisoara (15 persoane) unde media de varsta e 28-30 de ani. inchid paranteza.

stau si ma intreb in barba, "injinerii astia" au fost scoliti de "profesori tampiti" intr-un sistem de "invatamant la pamant" ?

RR

Editat de roadrunner

Trecand cu vederea iesirea utilizatorului @leo_electro, o sa continui si o sa incurajez publicarea de articole, atat cat imi sta in putinta. Important, asa cum spunea cineva, sa exista utilizatori care sa vrea sa publice articole.

P.S. As fi vrut sa vad in acest topic propuneri de articole si nu comentarii referitoare la rubrica "Articole". Incurajarile sunt OK dar nu suficiente.

Foarte buna initiativa lui donpetru! Cei care au cunostintele necesare si doresc pe aceasta cale sa ajute colegii de forum si nu numai prin publicarea unor articole din domeniul electronicii si altor domenii sunt bineveniti.Nu de alta dar daca se va studia,poate nu vor mai aparea unele intrebari de genu:cum sa leg 2 difuzoare de 8 ohmi sa fac o boxa de 4 ohmi.

Donpetru,

pai eu am idei, din pacate nu am timp. - totusi daca lumea e interesata as putea sa scriu un articol scurt depre comanda inteligenta a motoarelor pas cu pas, cu ajutorul unui chip de driver L6470 de la ST microelectronics. Un motiv pentru care nu am scris un articol e ca firma mea vinde niste placi pentru arduino (shields) si nu am vrut sa-mi sara in cap vre-un prost ca-mi fac reclama.(nu am clienti in Romania si nici nu sunt sigur ca-mi doresc)

RR

PS - sa nu se inteleaga gresit: evident ca un asemenea articol are si scopul de a face reclama, sa fie clar, nu e nimic de ascuns, totusi din reclama asta mai pot invata unii mai destupati la minte. Atata timp cat lumea accepta ca e normal sa fie si reclama e ok. Puteti sa vedeti pe Youtube un filmulet (nu-mi permit sa pun link aici - faceti un serach "Arduino L6470 Dual motor Shield") scuzati-mi engleza destul de slaba si calitatea sunetului.

Editat de roadrunner

Vreau sa multumesc tuturor care dedica timp sa publice articole,scheme,raspunsuri la intrebari e.t.c. pe acest forum. Eu as dori sa gasesc unele articole ce tine de domeniul microcontrolerelor AVR (lucrul cu ADC, Timere, e.t.c.) cit si realizarea unor constructii simple pe baza acestor (sa fie codul sursa). Cred ca trebuie mult timp pentru a realiza un asa material insa sunt destui incepatori care au nevoie de un mic start ca sa inteleaga mai bine. Am si eu ceva material si o sa incerc sa-l sistematizez si sa-l public la timpul potrivit

Multumesc anticipat.

Eu , si nu cred ca numai eu , as dori un articol care sa trateze probleme depre programatoare , despre progamare , a unor ci din aparatele de uz casnic , dar nu numai teorie , ca e netu plin . Si cum se face practic acest lucru , pas cu pas .

In rest toata stima ptr cei ce incearca , sau chiar scriu cate un articol folositor .

Mult succes .

• 4 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock