Sari la conținut

Membru, membri, membrii

dobysnoop

Postări Recomandate

Buna seara,

Ma adresez moderatorului / moderatorilor acestei sectiuni cu rugamintea ca aceasta sugestie sa nu-mi fie luata in nume de rau. Este vorba de subsolul paginii forumului unde sunt listati vizitatorii si cei ce au cont.

La cei ce sunt logati denumiti si membri de fapt scrie " membrii " cu doi de " i " ceea ce nu este corect. Daca se poate modifica ar arata mult mai bine .

Motivez acest lucru prin faptul ca " membri " este pluralul nearticulat care trebuie folosit,

Exemplu 1 : Sunt cinci membri / membre conectati / conectate in ultimele 60 minute.

Exemplul 2 : Membrii / membrele forumului sunt invitati / invitate azi la .........

In speranta ca nu voi fi inteles gresit va doresc

Seara buna,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator uuciN

Probabil c? este o eroare ?nt?mpl?toare, pentru c?

celelalte mesaje s?nt scrise corect.

Altfel nu v?d de ce n-ar fi scris ?i 38 utilizatorii sau 35 vizitatorii.

Oricum, gramatica ?i carnea de porc s?nt destul de greu de ?digerat?.

2r6o8pt.png

Link spre comentariu

Multumesc pentru sarcasmul fin, privitor la asocierea dintre digerarea carnii de porc si cea a gramaticii limbii romane, dar eu m-am adresat numai unui moderator nicidecum unui utilizator, tocmai pentru faptul ca am considerat-o o greseala, o omisiune si pentru ca moderatorul poate sa ceara indreptarea erorii.

Nu dau lectii de gramatica, fonetica, ortografie, ortoepie pentru ca si eu am multe lacune in ceea ce priveste limba mea materna, dar daca pot sa fac ca ceva sa arate mai bine o fac. De aceea am considerat ca o sugestie este binevenita.

Cand am exemplificat, de fapt m-am referit strict la declinarea unui substantiv.

Multumesc,

Link spre comentariu

Vizitator uuciN

doby, se vede c? e?ti nou pe-aici.

O s? g?se?ti o mul?ime de erori pe forumul ?sta,

nu te-apuca s? le semnalezi pe toate, c-o s?-?i ia

o via??-ntreag?.

Ce p?rere ai de t?mpenia asta cu posturi ?n loc de post?ri,

pe care o ?nt?lnim pe mai toate forumurile rom?ne?ti?

Verbul este a posta, postare ?i nu a posta, posturi,

dar, ca pe vremea Chiri?ei, e mai ?cool? termenul englezesc cu

termina?ie rom?neasc? nu-i a?a?

http://www.romlit.ro/posturi

Editat de uuciN
Link spre comentariu

Buna dimineata,

Imi cer scuze daca am interpretat postarea D-vs mai personal decat trebuia, dar eu am semnalat numai o posibila greseala ce se poate remedia usor si asa, pe viitor, alti carcotasi ca mine vor avea un motiv in minus sa vina cu sugestii de acest gen.

Si asa am pocit limba romana cu toate neologismele importate si adaptate limbii si nu as vrea ca copilul meu cel putin sa vina la un moment dat sa-mi spuna - traduc intr-o romana aproximativa - "Stii, managerul meu mi-a spus ca am fost cool la mitingul PR-ilor si mi-a urat multe succesuri."

Nu m-am ambtinut sa nu folosesc "neologismul" succesuri ca sa citez din contemporani in viata pentru ca si acestia fac parte dintre demolatorii de limba.

Multumesc pentru intelegere si inca odata scuze pentru interpretarea eronata a mesajului D-vs.

O zi buna,

Link spre comentariu

Bine-inteles ca problemele foneticii, ortografiei, si morfologiei frazei in limba romana sunt chestiuni importante. Ele au fost insa abandonate cu mult timp in urma, cand modelele sociale cele mai atractive, au devenit agramatii plini de bani. Cel mai grav, este ca fenomenul a afectat scoala clasica romaneasca, care a devenit de mult doar o sursa de diplome, pentru astfel de modele de "succes". Pana la urma, trebuie sa fim recunoscatori celor care inca se mai ingrijesc ca site-uri precum Tehnium Azi, sa existe. In acest fel, cei experimentati inca mai pot ajuta cu invatatura lor pe cei novici. Astfel, cel putin latura tehnica a unei instructii necesare, este asigurata intr-o oarecare masura.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Probabil c? este o eroare ?nt?mpl?toare, pentru c?

celelalte mesaje s?nt scrise corect.

Altfel nu v?d de ce n-ar fi scris ?i 38 utilizatorii sau 35 vizitatorii.

Oricum, gramatica ?i carnea de porc s?nt destul de greu de ?digerat?.

2r6o8pt.png

Corectat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock