Sari la conținut

Intelegerea si eliminarea EMI in aplicatii cu microcontrolere


Genovix

Postări Recomandate

?n lumea de ast?zi, cu un num?r tot mai mare de dispozitivelor electronice, at?t fixe c?t ?i mobile, compatibilitatea electromagnetic? (EMC sau CE) a deveni o problem? critic?. Dezastruos, dac? nu enervant, este atunci cand rezultatele sunt deformate din cauza ca un sistem, subsistem sau o component? interfereaz? cu un alt sistem sau componenta prin mijloace electromagnetice.

 

Proiectanti de aplicati cu microcontrolere deja cred ca au inteles ce vreau sa punctez. Intrebarea mea catre ei este urmatoarea: care este cea mai buna strategie pe care ati aplicat-o pana in prezent si care va ajutat sa eliminati cu brio influenta EMI ? Alegerea microcontrolerului reprezinta un pas important sau, ca sa folosesc un limbaj studentesc, sunt unele microcontrolere mai putin sensibile decat altele cand vine vorba de EMI ? Daca da, care sunt aceste microcontrolere ? Ecranarea locala a PCB-ului reprezinta singura si sigura solutie sau nu ?

 

Va invit sa dezvoltam acest subiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Microcontrilerele nu sunt o sursa de EMI asa importanta in produsele din ziua de azi. Convertoarele DC/DC oscilatoarele de clock, pcb-urile prost construite sunt probleme mai serioase.

 

1. spread spectrum ajuta pentru ca reduce virfurile de energie ale semnalului de ceas, deci un oscilator de clock cu spread spectrum e o idee buna.

2. alt lucru important e incetinirea fronturilor semnalelor care ies din pinii mcu (mai greu de realizat la MCU)

3. folosirea unor standarde IO cu amplitudine redusa la pini 1.5V, 1.8V LVDS etc.

4. Adaptarea impedantei la semnale intre iesiri si intrari reduce energia reflectata si imbunatateste integritatea semnalelor.

5. Filtrarea si decuplarea alimentarilor la toti pinii de alimentare, ferite beads si condensatoare care sa atace corect banda de armonice a zgomotului, nu pusi aiurea sa fie acolo.

6. PCB-ul sa fie cu plan de masa iar MCU sa fie conectat cu planul de masa cu trasee scurte si cu via cu inductanta redusa (e important daca MCU e la frecvente mai mari peste 40MHz)

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock