Sari la conținut

tv. philips25 mn1550/30b

spulber

Postări Recomandate

buna ziua tuturor . am o problema cu acest tv.si nu stiu cum as putea sa o rezolv poate ma ajutati . problema se observa mai bine cred din aceste imagini .doarliniile albe sant de la tv. cele negre sant de la camera foto.multumesc pt. ajutor

post-12142-0-54827300-1360227174_thumb.jpg

post-12142-0-67386000-1360227197_thumb.jpg

post-12142-0-57527400-1360227222_thumb.jpg

post-12142-0-34826200-1360227241_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Topicul il voi muta la sectiunea "Electronice si Electrocasnice". Aceea este sectiunea dedicata depanarii TV-urilor.

Pe de alta parte, modelul TV mn 1550/30b are sasiu GR 2.2. Ca drept urmare, atasez mai jos manualul de service Philips a televizoarelor care au la baza sasiul mentionat anterior:

Philips GR2.2 chassis.pdf

Va rog sa-l analizati si sa-mi spuneti aici daca e manualul potrivit. Dupa aceea discutia va continua in jurul acestui manual.

Apropo, din ce an aveti TV-ul aratat in imaginile de mai sus?

Numai bine

Link spre comentariu

buna ziua . am verisicat tensiunile din sursa si din horizontal +linie suply si mia dat asa: in pawer suply am : tensiunea de +148 este de 69v, cea de +16v e de 61v, cea de +5este de 73v. in horizontal+linie suply ,am gasit asa: +200 este de 177v si mai este o tensiune de+148v dar e numai de 145v, cea de -26v este de 57v,cea de +8v e de 75v.si cea de +14 e numai de 76v. in sursa are c.i. cnr50 si la pinul 8 are tensiunea de 12v. finalul linii a avut tr. bu 508 af , sa ars si am pus un bu508 a . poate fi si asta o cauza? tv.ul se aprinde lumineaza ecranul, dar are acea problema dintro postare anterioara. ce se poate face in cazul asta ? multumesc pt. ajutor . aa manualul servis e ok. inca odata multumesc. sasiul e gr2.2.

Link spre comentariu

cea de +16v e de 61v, cea de +5este de 73v

Sigur ai masurat bine ? Daca masuratorile sunt reale atunci, nu prea imi place sa spun asta, dar ar fi cazul sa cumperi alt TV. Sunt multe piese de inlocuit si nu stiu daca financiar se justifica o depanare.

• Like 1
Link spre comentariu

am sa mai fac inca o data masuratorile . dar vreau sa mentionez ca minusul de la aparatul de masura a fost pus pe radiatorul tranzistorului but din sursa si care e lipit la masa cablajului a sasiului. acum poate si din cauza asta miau aparut diferentele alea asa de mari .ce sugerati ? mai conteaza chestia asta su nu pentru masuratori?

daca da .atunci cum se mai poate proba? multumesc

Link spre comentariu

am masurat din nou tensiunile cu minusul multimetrului la carcasa metalica a tunerului si am gasit urmatoarele tensiuni; +148v este +147v; +16v este+14,5-15v; -16v este -14,5- -15v; +5v este 4,8v; astea sant din sursa . din horizontal linii am gasit ;+200v este 205v; -26v este -22v; +8v este 9-10v; +14v este +14,4v. da astea sant tensiunile reale. atunci care ar putea fi problema in cazul asta ? multumesc.

Link spre comentariu

nu nu este .iar imaginea se desincronizeaza si pe verticala si pe orizontala si daca tin mai mult timp antena montata la selectorul de canale se duce finalul linii.

Link spre comentariu

ok. deci; acum defectul arata ca in imaginile ce vi leam trimis .dar inainte de asta tv se aprindea corect deci imaginea avea rastru adica purici cum se mai zice , dar fara a fi conectat cablu tv. la selectorul de canale .ok dar in momentul cand montam cablu tv.la selectorul de canale imaginea devenea distorsionata sau desincronizata pe verticala si pe orizontala si nu exista sunet. canalele se mutau corect din telecomanda . tinand mai mult timp cablu tv la tuneru tv.ului fara sa stiu ca nu era bine a murit finalul linii ,deci tv.sa inchis de tot nu se mai aprindea nici ledul din fata nimic . nu cred ca a fost vreun soc de curent. am verificat finalul linii si era ars un bu508 af lam schimbat cu un bu508a. lam deschis din nou si sa aprins corect avea rastru sau purici pe ecran , dupa un timp a aparut acea defectiune din imaginele ce vi leam trimis.deci cablu tv nu era montat la tuner. acum tv-ul se aprinde cu tanzistorul bu508a si imaginea arata ca in acele imagini de pe postu asta .doar acest tranzistor am schimbat ,bu508 af. daca mai e ceva puteti sa intrebati poate mia scapat ceva .multumesc. ps acum trebuie sa remediez defectul actual dupa aceia mai vad cei de facut. inca odata multumesc pt. sfaturi.

Link spre comentariu

• 10 months later...

tubul e ok? ce tub are EAK? ai ceva defect in sincro..poate chiar integratul...am avut unul care mi_a mancat zilele..acum vreo 20 ani...imi plesnea sincro TDA2579 si finalul de linii... cand vroia el..la o zi..la o saptamana...era tubul defect..descarca in interior...vezi daca itzi regleaza G2 si focus..tensiunile masurate a 2_a oara sunt ok... :hi:

Link spre comentariu

in primul rand vreau sai multumesc domnului flomar pentru sgestiile ce mi lea oferit , si-mi cer scuze ca nu am raspuns pana acum. vizavii de verificarile ce mi le-ati sugerat domnule flomar am gasit urmatoarele: c2607 este ok; tensiunea la borna diodei 6548 arata de 31v; tensiunea din baza tr.7540(bc337) este de +0,44v cu minusul multimetrului la masa tunerului , iar cu plusul multimetrului la masa tunerului e de -0,44v, iar tensiunea de bara e de+ 147v. aceste tensiuni sant luate fara borna antenei pusa la tuner.de fectul se prezinta ca in imaginile din prima pagina sau din pagina asta un pic mai sus. in al doilea rand vreu sai multumesc si domnului sinus_pure pentru ideie daca pot spune asa ,si vreau sa-l intreb daca poate in cazul asta sa fie dus sincroprocesorul tda2579b si daca da se poate schimba cu tda 2549a? sau pana la sincro nu mai e si alta buba ? cum ar fi ceva din modulul frecventa intermediara? si nu am reglat focalizarea sau g2 inca, ca nu am avut timp dar am sa o fac si am sa va tin la curent. tv-ul asta imi cam da mult de furca si bataie de cap .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock