Sari la conținut

Imagine sacadata.

SIG

Postări Recomandate

La o cunostinta ii mergeau sacadat videoclipurie de pe Youtube si, dat fiind ca avea un calculator P4 cu placa video on-board, i-am sugerat sa-si ia o placa video dedicata. Zis si facut, si-a luat o placa video AGP8x, model nvidia GeForce FX5500, si ce sa vezi ...tot sacadat se vede. Care sa fie veriga slaba din lantul de componente si daca nu cuma e vorba de altceva (vre-un code csau plugin, desi am instalata Adobe Flash Player)?

Date computer

motherboard: Asus P4GE-MX (slot AGP4x)

Procesor: Celeron 2,4 GHz

RAM: 768 MB

Windows : XP

Ce poate fi ? Am avut si eu candva un P4, poate insa cu putin mai multa memorie RAM decat acesta, dar nu tin minte sa-mi fi mers sacadat videoclipurile de pe Youtube. Rezolutia videoclipului este cea implicita de pe site (480), deci nu discut de incercari de vizionare sacadate la rezolutie HD (1080).

Multumesc,

SIG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am fost tentat la inceput sa cred ca problema tine poate de browser insa, din pacate, nu este asa. Am incercat si cu Chrome si cu Firefox si la fel, sacadeaza. Imaginea ramane in urma sunetului dupa care se blocheaza putin si isi revine insa cu cadre pierdute si tot asa.

Am incercat si cu IE insa youtube ma atentioneaza ca in curand IE7 nu va mai fi sustinut de catre ei.

Sa incerc sa schimb o memorie SDRAM de 256 MB cu o alta de 512 MB, astfel in total sa aiba pentiumul un 1024 MB de SDRAM in loc de 768 MB cat are acum ?

SIG

Link spre comentariu

Am downloadat un videoclip de pe Youtube ce mergea sacadat,ce are 138 MB si e .mp4. Downloadat, din computer cum ar veni, merge si mai sacadat. Am downloadat totodata si un program de monitorizare a consumului de resurse. Cand dau sa vizionez clipul cu VLC media Player consumul la CPU sare brusc la 100%. Se observa ca memoria nu este consumata in intregime (asa cum credeam) ci doar 39%.

Se pare ca probleme ar fi cu procesorul si nu cu partea video sau RAM. Corect ?

Ce se poate face ? Cooler-ul si radiatorul de pe procesor vad ca este cam prafos. Il pensulez putin si aspir insa nu stiu daca va aduce mari schimbari.

Pe langa toate acestea, mentionez ca atunci cand l-am desfacut prima data odata cu capacul a cazut pe parchet si jumper-ul din poza. Credeti ca are vre-o legatura cu problema video ? Pe unde se foloseste in MO un asemenea jumper ?

Mersi,

SIG

Later edit:

Legat de "jumper", am observat ca lipseste o agatatoare din cele 4 care fixeaza radiatorul pasiv pe chipset-ul northbridge. Nu-mi dau seama cum de aputut iesi agatatoarea. Nu a fost fixata suficient de bine in MO ?

Dupa cum ziceam, CPU-ul este solicitat la refuz cand urmaresc videoclipul. (culmea este ca filme ce am pe stick n-au nicio problema, nu merg sacadat). Totusi, ce sunt acele initiale "M" si "P" din dreptul "CPU"-ului din printscreen-ul atasat ? Acel "P" este si el la refuz , la fel ca si "CPU"-ulin momentul cand merge videoclipul.

post-5-0-90799600-1359799781_thumb.jpg

post-5-0-57396900-1359799788_thumb.jpg

Editat de SIG
Link spre comentariu

La o cunostinta ii mergeau sacadat videoclipurie de pe Youtube si, dat fiind ca avea un calculator P4 cu placa video on-board

Eu utilizez tot placa video on board si XP, dar nu am aceasta problema.

(vre-un code csau plugin, desi am instalata Adobe Flash Player)?

Cred ca aceasta este poate fi o cauza. Editat de miron1947
Link spre comentariu

Salut,

" Legat de "jumper", am observat ca lipseste o agatatoare din cele 4 care fixeaza radiatorul pasiv pe chipset-ul northbridge. Nu-mi dau seama cum de aputut iesi agatatoarea. Nu a fost fixata suficient de bine in MO ? "

I ie?it ( s-a dezlipit ) din placa de baz? pentru c? valul de cositor a lipit superficial bra?ele U-ului confec?ionat dintr-un pin.

Nu ar fi r?u s? demontezi placa de baz? ?i s? ?l lipe?ti la loc cu sim? de r?spundere.

Sistemul de fixare creeaz? destul? for?? ?n U-urile de fixare a radiatorului de pe NB ?i trage cam prea tare de ele.

Poate nu ar fi r?u s? schimbi ?i pasta termoconductoare.

Referitor la sacadare, cred c? procesorul este principalul vinovat.

Editat de Mos_Ilie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock