Sari la conținut

ce parere aveti de amplificatoarele cu tranzistoarele sa 1943 si sc 5200

bvm

Postări Recomandate

Ce tensiuni maxime de alimentare , ce putere pot scoate , ce distorsiuni pot avea .

folosesc 2x sa 1943 si 2x 5200 pe canal .

Multumesc .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea se poate formula un raspuns exact la intrebarea de mai sus, din cauza ca conditiile difera:

1) de la o impedanta de iesire la alta;

2) de la o tensiune de alimentare la alta;

3) de clasa de functionare a amplificatorului;

4) de topologia amplificatorului;

5) de calitatea tranzistoarelor 2SA1943 / 2SC5200;

6) de cat de bine au fost sortate componentele.

Daca doriti sa generalizati, atunci putem privi totul din punctul de vedere a puterii disipate de acele tranzistoare. Spre ex., un 2SA1943 sau 2SC5200 "fake" poate sa disipe fara probleme 25W dar majoritatea exemplarelor "fake" au o comportare foarte diferita atunci cand amplificatorul e testat in scurtcircuit (instantaneu). Cu acei 25W disipati de fiecare din cele patru tranzistoare (2 buc. SA / 2 buc. SC), puteti realiza un amplificator clasa AB de 200W / 4Ohm alimentat pe la +/-55Vcc. Distorsiunile, sunt foarte mult dependente de topologia amplificatorului dar si de cat de bine ati imperecheat tranzistoarele.

Link spre comentariu

Salut , am alimentat chinezaria . Transformator toroidal doua bobine secundar 29-29 29-29 / 300w , 2 punti redresoare de 20 A , 4 condensatori 10 000/63v .

Am alimentat si surpriza mergea si mergea frumos mai trbuie sa schimb radiatorul sa atasez un corector de ton , vumetre , etc .

Va tin la curent cu proiectul .

Link spre comentariu

kitul assta este si pe mivarom undeva la 80lei aici vad ca scrie 18 26 ac dar e mica tensiunea mai mult de 150w nu scoti.ai putea sa il modifici schimband rezistenta dupa dioda aceia mica care redreseaza tensiunea pt operationale sau scotind capul care vine pe ac-urile de la punte si dandui separat 28vca si alimentand finali cu 2x40vca(+-55vcc)

Link spre comentariu

Multumesc de topicul recomandat .

Am avut de invatat multe ,dar daca nu ai reusit sa-l vinzi , poate postezi si revizia 4 .

Asta pentru cei 10 000 ce cititori ai topicului .

RESPECT .

Link spre comentariu

Va salut dl Petru , am reusit sa fac bobinele dupa indicatiile dvs . As dori sa va intreb , pt ca ati dus acest proiect spre hi-fi , cit trebuie sa modific la el pt a avea o auditie placuta .

Cu privire la amplificatorul realizat de dvs cu acest kit cu mare placere l-as achizitiona dar vremurile astea nu prea sunt prietenoase cu buzunarul .Uitati cam ce detin eu si daca ar merge sa creez un amplificator de camera cu boxele pe care am sa le atasez .

1. transformator toroidal Petra 28-28 , 28-28 / 250 w .

2. punti redresoare 20 A X 2 buc .

3. condesatori 10000 microF/63v X4buc

4. kit 0205

5. potentiometre pe fiecare canal

6. vumetre

7. corector de ton pe 5 frecvente

8. potentiometru stereo

9. preamplificator cu tranzistori dupa o schema a lui Rot Eliot

10. carcasa din alucobond

11. de shimbat radiatorul

Am observat de curind ca si amplificatorul de putere My Cript Pa 8000 lucreaza tot cu 2x sa 1943 si 2x sc 5200 .

Cu Respect .

post-23309-0-49993100-1359890284_thumb.jpg

post-23309-0-61191400-1359890429_thumb.jpg

post-23309-0-46175700-1359890511_thumb.jpg

post-23309-0-82330600-1359890659_thumb.jpg

post-23309-0-21206900-1359890802_thumb.jpg

post-23309-0-07954800-1359890882_thumb.jpg

post-23309-0-48522900-1359891006_thumb.jpg

post-23309-0-33555700-1359891219_thumb.jpg

Editat de bvm
Link spre comentariu

E suficient sa realizati practic revizia nr.2 sau 3 a kitului 0205 si veti avea o auditie placuta. Deci, este important sa transpuneti in practica corect una din acele revizii.

Pe de alta parte, aveti optiunea sa schimbati radiatorul actual sau sa-i atasati un radiator suplimentar.

Apoi, mai conteaza sa aveti un corector de ton de calitate (nu neaparat pe 5 frecvente dar daca tineti neaparat la asta, nu-i nimic - de regula, mai multe potentiometre pot inseamna, in anumite conditii, mai mult "zgomot" s.a.m.d). Deci, problema constructiei unui montaj de calitate, in speta un amplificator audio, are mai multe valente, si in functie de cum le tratati sau le puneti in aplicare, veti obtine rezultatul corect sau mai putin corect.

Link spre comentariu

Buna seara , D-le Petru

din motive financiare cred ca ma opresc la revizia 1 , va rog sa-mi spuneti cum regez superdioda si ce alte modificari minore mai pot face . Mentionez ca merg pe urmele dvs. in ceea ce priveste modificarile kitului 0250 . Nu vreau sa credeti ca execut doar copy , paste ci incerc sa inteleg si ce se intimpla pe parcurs . Pina acum am ralizat montaje numai cu integrate si mici scheme cu tranzistori . Nu mi-e rusine sa spun ca sunt INEPATOR , cred ca toti au fost la un moment dat .

Seara buna .

Permiteti sa va mai rog ceva , daca puteti sa ma ajutati si cu recalibrarea boxelor mai sus afisate si ce informatii trebuie sa va dau .

Link spre comentariu

va rog sa-mi spuneti cum regez superdioda si ce alte modificari minore mai pot face .

Nu prea inteleg partea cu reglarea superdiodei. Realizati constructiv circuitul superdioda ca in schema rev.1 si atat tot. Partea cu reglarea curentului de mers in gol cred ca nu mai are rost sa o comentez deoarece a fost discutata si tot discutata aici. Totusi, daca credeti ca ar trebui rediscutata, atunci am sa rog un utilizator a forumului sa faca acest lucru pt. dvs.

Permiteti sa va mai rog ceva , daca puteti sa ma ajutati si cu recalibrarea boxelor mai sus afisate si ce informatii trebuie sa va dau .

Notiunea de recalibrare a boxelor nu prea exista, ci poate verificarea proiectului lor. Asa da, dar asta inseamna sa cunoasteti parametrii T/S reali a difuzoarelor, nu tot felul de parametri aruncati la misto pe diverse site-uri de profil. De fapt, ce sa mai vorbesc de site-uri cand chiar unii distribuitori sau producatori de difuzoare practica completarea unor specificatii TS din burta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock