Sari la conținut

Etaj final necunoscut

ovirgil

Postări Recomandate

Am intrat in posesia unui etaj final , ca in imagine .

Cine mi la dat , a spus ca e defect . As vrea sa-l fac ptr mine , mai ales ca tipul care mi la dat nu mi-a luat nimic pe el .

Finalul este echipat cu 4tz , 2SA1943 si 4tz 2SC5200 . Pe PCB mai scrie PR0600 , din 2006/3/17. Este echipat si cu 2 ventilatoare controlate de un ci lm324 care nu are legatura cu montajul final audio .Nu stiu daca ajuta la ceva .

Ca sa pot interveni mai usor as dori , sa-mi indicati o schema . Atat pe forum , cat si prin alte parti , sant o multime de scheme . Acum nu prea imi dau seama care ar fi mai potrivita ptr el . Apelez la aprecerea dv , fiindaca aveti ochii formati ptr asa ceva .

Atasez si cateva poze cu el . Daca mai e nevoie de alte detalii .

In speranta ca m-am facut inteles , va multumesc .

post-847-0-19444800-1358352915_thumb.jpg

post-847-0-74222600-1358352928_thumb.jpg

post-847-0-09282400-1358352939_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu se potriveste nici macar la conectarea tz finali . Al meu nu are nici puntea aceea cu dioda de cliping . Si nu are nici alte alimentari decat cele de +/- . Bineinteles , iesire dif , si intrarile audio . Din ce mi-a zis donatorul , sar fi alimentat la o tensiune de +/- 50v .

Amplf mai are in componenta , la intrare pe fiecare canal un ci 4558D , tz A940/C2073 , banuiesc , prefinali , si inca odata A940/C2073 , ce sant pe radiator .

Editat de ovirgil
Link spre comentariu

Nu am mai scos o schema asa cum a propus "donpetru" . Am gasit 2 finali cu jonctiunile E/C , in scurt . Problema rezolvata .

Printre altele , pot sa spun ca acest amplificator (final) se aude destul de bine si de tare , la ureche , fara sa -l verific cu instrumente necesare ptr scopul acesta . Nu functioneaza nimic cald . Din acest dpdv , este interesant .

Parerea mea este ca , se poate construi foarte usor , nefiind atat de complicat . Nu am facut o socoteala , dar cred ca ese mai eftin decat altele .

Daca aveti totusi acea schema va rog sa o puneti pe forum sau pe mp .

Va multumesc .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock