Sari la conținut

Ce sa aleg? Blaupunkt sau Sony Xplode

dragos1294

Postări Recomandate

Buna ziua

As vrea sa imi achizitionez un subwoofer pt masina, dar nu stiu ce sa aleg?Am ramas al acestea doua http://www.emag.ro/pachet-blaupunkt-box-amplificator-subwoofer-kit-cabluri-150w-bass-pack-box/pd/EHSJKBBBM/?ref=nl&zone=box_83&unit=0.5&id=984 si http://www.okazii.ro/sisteme-audio-auto/subwoofer-auto/-vand-subwoofer-amp-sony-xplod-1200-w-a119894210 , care credeti ca se va auzi mai bine? Cineva mi-a spus ca Blaupunkt ar fi mai bun, dumneavoastra ce ziceti?

Daca e sa conteze masina este un VW Golf 4. Eu vreau sa ''bubuie'' ceva mai tare, deoarece am o replica de la un sony xplode de 500w(maxim cred ca este, rms nu stiu) activ dar sunt dezamagit.

Va doresc o zi buna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ambele variante prezentate mai sus nu sunt cine stie ce, deci, va recomand sa mai cautati. Oricum, ceva care sa "bubuie" tare gasiti undeva pe la 500lei numai difuzorul sau incinta. Daca mai adaugam aici costul amplificatorului, tot aprox. 500lei, deci fara 1000lei nu prea puteti cumpara - ca sa folosesc o expresie de cartier - "ceva ca lumea". Va spun asta pentru ca am incercat nenumarate variante iar "rezultate multumitoare" apareau de la 1000 lei in sus si nu la 300 si ceva de lei. Deci, cautati un subwoofer mai de calitate, in caz contrar va las sa alegeti una din cele doua variante pe care le-ati prezentat si care sunt cam la fel.

Numai bine

Link spre comentariu

Un difuzor cu diametru membranei mai mare va cobori mai jos in frecventa.

In cazul unui subwoofer, pentru a nu fi nevoiti sa alegem difuzoare prea mari constructiv, s-au inventat mai multe tipuri de incinte care sa ne permita sa folosim difuzoare cu diametru membranei ceva mai mic si care ne permite sa obtinem performante asemenatoare ca si cand am folosim un difuzor de diametru mai mare intr-o incinta obisnuita (de regula, inchisa sau bass-reflex). Astfel, printre alte variante constructive, s-au nascut incintele trece-banda care sunt utilizate in cca 75% din incintele de subwoofer existente la ora actuala pe piata. Sunt incinte destul de greu de acordat in regim de hobby, necesita mai multa experienta practica decat cea de operare a unui soft dedicat si ca drept urmare sunt mai rar construite de hobby-isti.

Pe de alta parte, cum prea bine cred ca stiti, ceea ce ati prezentat mai sus sunt incinte bassreflex cu o comportare destul de mediocra in regim de subwoofer. Din acest motiv v-am recomandat sa cautati altceva.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Depinde de tine cat de multi bani vrei sa investesti...Pe unele forumuri/site`uri se gasesc pachete amp+subwoofer de pilda ground zero pe la 100-150euro.Am avut pe mana ground zero si nu e moale cand vine vorba de bass.

Link spre comentariu

• 2 years later...
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock