Sari la conținut

Schimbare difuzor subwoofer jbl scs20

orlandobarbulescu

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un subwoofer de casa jbl cu acest difuzor: 20mf10dag-dw04 despre care nu stiu decat ca are 4 ohmi si 80 wati.

As vrea sa-l inlocuiesc pt ca sa ars. M-am orientat spre http://www.tornadoshop.ro/difuzoare-subwoofer/818-difuzor-subwoofer-pioneer-ts-w259s4.html dar cum nu stiu caracteristicile primului, nu stiu daca se acordeaza cu incinta si tubul bas reflex. La cel de-al doilea am fs 38,2 Hz. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi? Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu e bine sa va rezumati doar la diametrul difuzoarelor. Adica, chiar daca vorbim de doua difuzoare, cu acelasi diametru, in "aceeasi cutie" ele mai mult ca sigur vor suna diferit.

In cazul de fata e foarte greu de aflat ce parametrii TS a avut difuzorul original, deci va trebui sa va ghidati dupa alti factori, mai mult constructivi, cum ar fi compozitia membranei. Deci, nu ar fi rau sa alegeti, inainte de toate, un difuzor care are membrana identica sau asemanatoare cu originalul. Apoi, e bine de gasit un difuzor care are un domeniu de frecventa mult mai aproape de aplicatie si in final, inainte sa-l achizitionati, nu ar fi rau, daca puteti, sa-l testati provizoriu ca sa vedeti cum se comporta din mai multe puncte de vedere, inclusiv excursia membranei la diferite puteri aplicate, in limita suportata de difuzor.

Link spre comentariu

Da, aveti dreptate donpetru. difuzorul pe care l-am mentionat este folosit intr-un sobwoofer jbl scs 250, care are exact aceleasi dimensiuni, amplificator, tub de acordaj ca si cel pe care il am eu scs 20. Singurul lucru ce ma nelinisteste e recomandarea producatorului de a se folosi intr-o incinta inchisa si cu axa perpendiculara cu cea de gravitatie, nu coliniar. Totusi e folosit intr-un subwoofer industrial cu membrana in jos de firma jbl. Am obtinut permisiunea sa-l probez la fata locului in magazin. Vom vedea. Si spl-ul mi se pare cam mic la 50 w putere amplificator( sensitivity: 83.86 dB)

Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock