Sari la conținut

Cuptor cu microunde...fum

SIG

Postări Recomandate

Am fost prezent cand sotia incalzea ceva in cuptorul cu microunde si deodata a iesit fum si mici scantei. Am desfacut aparatul si am vazut ca o garnitura a unuia dintre papucii conectati la termostatul KSD202 este topit. Atasat o poza.

Cand am tras deoparte garnitura, ca sa vad papucul metalic, am observat un fel de faramituri innegrite (in poza nu se mai vad findca poza este facuta dupa ce am curatat pe acolo). Ce sa fi fost acele faramituri ? Probabil garnitura carbonizata ?

Am observat ca papucul joaca in fisa termostatului (nu sta asa de fix) si ca papucul e rosiatic, spre deosebire de cel din stanga care este nichelat si mai bine fixat.

Ce credeti, este o problema cu termostatul sau cu papucul (contact prost)?

De ce o fi rosiatic papucul respectiv, de la supraincalzirea ce a avut loc (de unde a rezultat si scanteile + fumul) sau este din alt material decat celalalt papuc ?

Sa ma apuc sa cositoresc papucul de fisa termostatului sau cum sa il fixez mai bine ?

Mersi,

SIG

post-5-0-26796900-1353158493_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca contactul papucului este slab, poate fi o cauza a incalzirii si respectiv a schimbarii culorii, dar indiferent de culoare(in cazul in care s-a schimbat) un contact prost trebuie remediat deoarece produce intreruperi si incalzirea zonei de contact.

Dispozitivul din imagine, este termocontact nu termostat{acesta se poate regla), chiar daca pe site-uri apare cu aceasta denumire.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Am cositorit papucul de termocontact si i-am facut proba aparatului. Functioneaza.

Se pare ca din fabricatie producatorul nu a cuprins in FMEA consecintele unor contacte necorespunzatoare, altfel cred ca faceau un sistem de contact mai sigur, sau poate ca e vorba doar de un lot de papuci mai slab calitativ. Nu imi dau seama de ce acest papuc avea o fixare mai slaba.

Multumesc pentru suport,

SIG.

Later edit:

Am vazut ca siguranta fuzibila este de 8A, nu este cam mare ? De ex. la acest incident, nu trebuia sa sara siguranta aparatului ?

Editat de SIG
Link spre comentariu

Probabil ca un consum de 8A se incadreaza in parametrii proiectatii, faptul ca au iesit scantei si fum nu presupune neaparat depasirea regimului de consum.Operatia de cositorire nu-l prea ajuta, trebuie stranse flancurile inainte de cuplare, papucul trebuie sa taie/zgarie(cu flancurile indoite) contra piesa cu care face contact, doar atunci contactul este corect.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock