Sari la conținut

serpentina de cupru realizare


comsa

Postări Recomandate

buna seara, a-s dorii sa creez o serpentina din teava de cupru pentru montarea in cosul de fum la un semineu. vreau sa o folosesc ca si schimbator de caldura,mentionez ca mi-am procurat o pompa de circulare barometru cu termometru,supapa de aerisire automata ,supapa de presiune 2,5-3 bari ,filtre si vas de espansiune.Vreau sa-mi fac incalzirea in doua camere cu calorifere, dar nu stiu cum a-s putea indoii teava de cupru fara sa o strangulez si ce dimensiune ar trebuii sa aiba aceasta .Burlanul are diametrul de 150 mm si lungimea de 800 mm.Credeti ca se poate realiza si daca ar avea randament?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca si teava poti folosi cu usurinta teava de cupru alimentara. Este, o gasesti in magazinele de specialitate sub forma de colac si este destul de maleabila ca si prelucrare. In privinta diametrului si dimensiunilor nu ma pot pronunta.

Iti urez bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt doua metode de a indoi o teava fara sa se gatuie. Prima: se umple teava cu nisip uscat si cernut, se pun doua dopuri la capete si se indoaie. Nisipul se evacueaza prin rotirea tevii. A doua: se umple teava cu apa sarata si se lasa afara (iarna) la inghetat. Se indoaie si se dezgheata. Prima metoda e mai buna.

O simpla serpentina va recupera putin din caldura gazelor evacuate. Nici nu este bine ca aceste gaze sa fie racite prea mult. Cosul nu mai are tiraj si apare condensarea apei si a gudroanelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista un alt pericol, mai mare, atunci cand apa circula prin serpentina, iar fumul printr-un spatiu largit. Viteza gazelor, va fi mica si datorita cantitatii mici de apa care circula prin serpentina precum si a vitezei limitate de caracteristicile pompei de recirculare, exista riscul ca la interfata apa-conducta sa se formeze vapori suprasaturati. De regula, in schimbatoarele de caldura (la care nu sunt folosite serpentine ci fascicule de tevi) apa are la dispozitie un volum mult mai mare, gazele arse au o viteza marita la trecerea prin fasciculul de tevi, iar aceste doua caracteristici combinate, duc la un schimb mai eficient de caldura si se evita formarea instantanee a aburului suprasaturat. Serpentina, de obicei se utilizeaza la procese termice cu schimb de caldura inversate, in sensul ca prin serpentina circula aburul, iar un volum relativ mare de apa inconjoara serpentina, de-a lungul careia are loc condensarea aburului. Fenomenul este utilizat cu preponderenta la alambicuri si cazane de tuica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu pot sa va contrazic dar ....am vazut ceva de genul asta realizat pe un focar de semineu si serpentinele introduse in hornul de la focar si avea un randament ,zic eu foarte bun, adica aprindea focul cu un jumate de brat de lemne si caloriferele erau deja calde,ce e drept ca 'hornul" avea doua serpentine si era ceva m-ai larg.dar ducea 4 calorifere iar serpentinele erau 15mm diametru tevii

 

m-ai mentionez ca burlanul de 80 cm este mobil iar serpentina vreau ca la iesire din burlan sa fac legaturile cu olandeze ,pentru ca atunci cand e nevoie sa i-l pot demonta si curata

 

si....alta intrbare ,pompa de recirculare se monteaza pe tur sau retur, iar termostatul ce comanda p[ompa la ce temperatuta ar trebuii setat sa porneasca pompa?

 

iar pentru incalzirea adoua calorifere respectiv 1600 si 1000mm ce lungime trebuie sa aiba teva din serpentina?

 

c-am multe intrebari dar.......sper sa i-mi dati raspunsuri la toate pentru ca m-ar ajuta mult ,cred

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De obicei pompele se monteaza pe tur. Se pozitioneaza aproape de sursa - rezervorul de apa. In acest mod sarcina este pozitionata pe refulare, iar pe aspiratie nu exista eforturi mari, care sa dezamorseze pompa. In acest mod scade probabilitatea functionarii pompei in stare dezamorsata, lucru care duce mai intotdeauna la arderea motorului de actionare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Curios pentru ca in instalatiile "domestice" nu am intalnit niciodata pompa pusa pe tur...Am vazut chiar 2 puse pe retur pentru instalatii mai mari,etc.Cum am spus si mai sus,cel putin la centralele de apartament,nu am vazut pompa sa fie pusa pe tur niciodata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....alta intrbare ,pompa de recirculare se monteaza pe tur sau retur, iar termostatul ce comanda p[ompa la ce temperatuta ar trebuii setat sa porneasca pompa?

 

iar pentru incalzirea adoua calorifere respectiv 1600 si 1000mm ce lungime trebuie sa aiba teva din serpentina?

 

c-am multe intrebari dar.......sper sa i-mi dati raspunsuri la toate pentru ca m-ar ajuta mult ,cred

pompa o pui pe retur ptc.sa lucreze in temp. mai mici. Termostatul ar fi bine sa il setezi undeva la 75oC.La aceasta temp.(75oC) si pe retur la 65oC si o temp ambientala de 20oC, cele doua calorifere halesc cam 4,4 kw, respectiv 3800 kcal/h. Tinind cont ca o calorie inseamna energia necesara pt. a ridica cu 1oC a unui gr. de apa ,functie de grosimea tevii care o ai si debitul pompei ,poti face niste calcule ...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...pompa o pui pe retur ptc.sa lucreze in temp. mai mici...
Valabil argumentul si probabil ca la centralele termice de apartament (@Letcon) asa este, insa mai sus am vorbit despre probabilitatea destul de mare ca de-a lungul serpentinei sa apara bule de abur. Ar mai putea functiona in aceste conditii o pompa centrifugala montata pe retur?! Centralele termice de apartament sunt produse de inalta tehnologicitate, studiate intens ani de zile de producatori si cercetatori. Daca acolo se foloseste acest sistem, nu inseamna ca este si cel firesc. Apoi, hai sa observam, ca in acest caz in rezervor se afla apa rece, care se incalzeste de abia in serpentina. A-l monta pe retur, inseamna de fapt sa il punem exact unde este apa mai fierbinte Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oare, asa sa fie?! Asta ar insemna ca de la calorifere si pana la rezervor (vasul de expansiune) lichidul se va incalzi in loc sa se raceasca?! Principiul, este intru-totul asemanator cu instalatia de racire a autoturismelor. Deschide capota unei Dacii si vei vedea ca pompa se monteaza intotdeauna dupa acel "borcan" care tine loc de vas de expansiune, sau rezervor de apa, sau cum mai vrei sa-i spui. Acela este reperul, de la care se vorbeste de tur si de retur. Altminteri, daca luam oricare alt dispozitiv - spre exemplu caloriferul (radiatorul in cazul autoturismului) putem defini de asemenea un tur si un retur, insa cota "zero" de unde se analizeaza o instalatie este rezervorul de lichid, sau vasul de expansiune. Intotdeauna in schema unei instalatii hidraulice, acest reper se noteaza cu numarul 1.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock