Sari la conținut

As dori schema pentru un filtru 2 cai pentru boxe tesla daca se poate

mihairazvan96

Postări Recomandate

Salutare am 2 boxe tesla, dar nu am filtrul in ele... si am gasit pe net cum se face dar binenteles trebuie calculat si nu am datele difuzoarelor... deci daca se poate o schema si valorile pieselor... boxele sunt cele cu magnetu invelite in plastic. Va rog sa va abtineti, ai x si y calculeaza-til vreau sa stiu ce pot face cum pot face.... pls help ! o poza atasata si ceva Valori ale pieselor. Va multumesc frumos! Ps daca trebuie atasez o poza da nu e nevoie :tongue: ca mia mancat sufletul sa tot caut :cursing: am gasit o schema dar nu am idee cum s`ar bobina 1mH...

post-21905-0-51883700-1350808575_thumb.png

Editat de mihairazvan96
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si unde gasesc rezistenta de 9 ohmi... adica ar veni ceva de genu negru alb negru argintiu pe rezistenta ??

condensatorul de 25uF de care e ... nu ma injurati vreau sa invat...

Editat de mihairazvan96
Link spre comentariu

- ca sa faci bobina aia de 1mH uitate aici:

http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html

- rezistenta de 9 Ohmi o construiesti din mai multe rezistente serie sau paralel.

- condensatorul de 25uF poate fi si de 22uF, ca nu strica, trebuie sa fie obligatoriu de modelul asta:

47100-1.jpg

condensatorii, cum este cel de mai sus, gasesti la conex electronic.

Link spre comentariu

Am folosit asa zisul ''programel'' si din el am inteles sa folosesc asta la 1 mH http://www.colomar.c...n/inductor_proc... acuma cum fac ce folosesc deacolo, bun m`am uitat dupa acei condensatori bipolari care i`ai aratat tu... nu am niciunul rezistente am de cautat... din toate porcariile de circuite... placi de televizor...surse etc nu gasesc ceea ce imi tre. cred ca tre sa le cumpar :-J...dar condensatorul ca cati volti ar putea sa fie ??

Editat de mihairazvan96
Link spre comentariu

miron1947 ceea ce zici tu ar insemna sa raman decat cu asa zisa bobina de 1mh si cu condensatorul de 6(3)uF... adica schema ar arata asa sa inteleg

Atunci in ideea de baza care ar m`ai fi rolul filtrului.... si tot nu am inteles cu tre sa bobinez cu ce sarma cate spire etc.... fiti mai detaliati ca raspunsul la programul ala de calculat nu ma ajutat cu nimic.... v`am zis scze si multumesc ptr rabdare

post-21905-0-93566800-1350817754_thumb.png

Editat de mihairazvan96
Link spre comentariu

Da.Un grup cu doua filtre, cum este cel in discutie, permite trecerea unei benzi de frecvente, bobina atenueaza(asa cum este conectata) limita superiora a spectrului, iar grupul RC, rejecteaza in zona medii,

Condensatorul are rolul de a limita frecventele joase pe difuzorul de inalte, pentru ca acesta sa nu distorsioneze si eventual arde, daca este atacat cu frecvente joase.La unele incinte, acea bobina nu este prezenta, difuzorul de basi/medii fiin legat direct, doar cel de inalte prin condensator.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock