Sari la conținut

radiotehnika y-101

pereman
 Share

Postări Recomandate

Am un amplificator radiotehnika y-101 si s-a defectat un canal. Erau arsi finalii pe care i-am inlocuit cu altii noi insa acum reda sunetul cu distorsiuni mari. Am pus sa vad cu ajutorul unui osciloscop si nu pot intelege de unde apare, poate cineva imi poate da un sfat ca de citeva saptamini in timpul liber ma mai joc cu el si nui pot da de capat..am verificat toate piesele si ce am gasit defect am inlocuit uitinduma la schema si la celalalt canal.

In prima imagine este semnalul din colector VT2,VT4

A 2 imagine este la iesirea finala a amplificatorului

In regim de repaos pe iesirea VT2,VT4 se poate de vazut un semnal dinte de ferestram cu amplitudine mica citiva milivolti, cind amplic un semnal la intrare acesta se suprapune peste cel de dinte de ferestrau dupa cum se vede in imagine.

Poate imi da cineva vriun sfat , sau mai bine sal arunc :smile:

post-5050-0-24360000-1350221199_thumb.jpg

post-5050-0-51107800-1350221372_thumb.jpg

post-5050-0-13114700-1350221624_thumb.jpg

Editat de pereman
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In prima oscilograma, sunt oscilatii, lipituri proaste sau oxidate, sau condensatori iesiti din parametrii, sau daca sunt de 100Hz(nu vad ce baza de timp ati utilizat) sunt din filtraj, iar in cealalta, sunt distorsiuni de racordare, curentul de repaus prea mic si mai este vizibila diferenta de amplificare intre finali(neimperecheati).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

am incercat sa maresc curentul de repaos si nu se schimba nimic in oscilograma, insa nu am verificat cu miliampermetru sa vad daca intradevar se mareste...deja miine o sa incerc.

Referitor la sursa de curent , tranzistorul VT1 asa si trebuie sa fie npn, fiindca am masurat curentul prin colector la VT2 si este zero...nu cred sa fie din cauza multimetrului, din iesire la VT2,VT4 semnalul nu se amplifica si cred ca aici este problema..am verificat toate pesele..si totui bine..

Multumesc

Editat de pereman
Link spre comentariu

• 7 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock