Sari la conținut

sfaturi privind construirea amplicatorului GX400

Postări Recomandate

Buna ziua, m-am hotarat sa imi construiesc un amplificator GX400 dupa ce am contruit cateva amplificatoare de puteri mult mai mici si mult mai simple precum TDA 2030, TDA7294, TDA2050 si preamplicator cu TDA1524A. Momentan sunt la parte de achizitie a piselor pt GX400 si nu sunt tocmai sigur de anumite lucruri:

1. Am vazut la amplificatoare la care se folosesc rezistente cu tolerante de 1%, aici este cazul?

2. Rezistentele R10, R84. R85, R87 de 100k ohmi pe schema au o putere iar in tabel alta putere. pe care o iau in considerare?

3. Dintr-un post pe forum am inteles ca condensatorii LCC sunt condensatori poliesterici, insa la magazine gasesti de mai multe tipuri MKT, MKS2. MKS4; care sunt utili in cazul meu?

4. Daca LCC sunt poliesterici condesatorii de 39pF respectiv 270pF nu ii gasesc decat ceramici, ar fi asta o problema?

5. Pot sa inlocuiesc dioda 1n4759a cu dioda zener 62v 1.3w?

6. Imperecherea finalilor de face astfel incat produsul factorilor de amplificare a tranzistorilor (hFE) din ramura pozitiva sa fie aprox egal cu produsul factorilor de amplificare a tranzistorilor din ramura negativa?

7. Mai trebuiesc alti tranzistori imperecheati?

8. De la ce magazin ma sfatuiti sa cumpar finalii?

9. Termostatul bimetal normal deschis ce temperatura trebuie sa aiba de inchidere? 110 C?

10. Ce radiator ar potrivit pentru un astfel de amplificator? Eu m-am gandit la http://www.psc-audio...products_id=305

Cam atat deocamdata, stiu ca am pus multe intrebari si o sa mai urmeze si altele insa imi doresc foarte mult sa realizez acest amplificator.

Va multumesc anticipat tuturor!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4693-sfaturi-privind-construirea-amplicatorului-gx400/
Distribuie pe alte site-uri

1. Da, si in cazul GX400 rev.1 va trebui sa folositi, acolo unde e cazul, rezistoare cu toleranta de 1%

2. Rezistentele respective si altele asemenea catalogate la 0.25W sau 0.4W pot fi de tipul (e mai mult decat safe) = Rezistor: metal film; THT; 0,6W; ?1%; ?2,5x6,8mm;

3. Modelul de capacitor il puteti gasi in lista cu piese a amplificatorului.

4. Va recomand sa cautati condensatoare cu mica, dar daca vi se par prea scumpe, puteti folosi si ceramice.

5. Intrebarea asta e un non-sens. E ca si cum ati intreba: pot sa inlocuiesc un televizor cu un TV samsung ? Dioda 1N4759 este o dioda Zener de 62V.

6. Imperecherea finalilor trebuie facuta atat pe orizontala cat si pe verticala daca dorim sa obtinem un amplificator construit 100% corect.

7. Mai trebuie imperecheati tranzistoarele de pe intrare Q2 si Q3.

8. Puteti incerca de la tme.eu/ro sau farnell.com

9. Va recomand sa va limitati la aprox. 80 gr. Celsius.

10. Daca e vorba de GX400 rev.1, atunci alegeti un radiator mult mai mare ca cel exemplificat. E mult mai safe asa.

Numai bine

Sunt destul lamurit, mai putin partea cu imperecherea pe orizontala si cea pe verticala, un material de citit unde as putea gasi, sau macar o explicatie pe scurt.

va multumesc

cred ca la asta se referea admin-ul mai sus:

post-4454-0-52775400-1350123455_thumb.jpg

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock