Sari la conținut

calcule transformator

vio_gl

Postări Recomandate

am facut rost nde curand de un miez de tole e20 cu sectiunea de 44cmp pe care vreau sa-l bobinez pentru 1600w respectiv 2x50vca pentru 2 module de 400w(av400).am tot cautat pe net dar am dat de atatea contradictii ca nu mai stiu ce sa cred.ma poate ajuta cineva cu calculele acestui traf?multumesc

Editat de vio_gl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am ajuns la urmatoarele reultate;primar-220v,1344w,260spire 6,1A

secundare -2x50vca 2x56,5spire 13A

2x11,3vca-2x10spire 1A

1X20VCA 22,6SPIRE 1A

ACUM NU GASESC NICI UN TABEL CU SECTIUNE/DIAMETRU CA SA VAD CE DIAMETRE POT FOLOSI.AVETI IDEE UNDE GASESC ASA VCEVA CA IO AM CAUTAT PE NET DAR NIMIC.MA POATE AJUTA CAREVA?

Link spre comentariu

Sigur ai citit pdf-ul atasat mai sus ? Daca l-ai fi citit, a-i fi aflat si raspunsul la sectiunea sau diametrul conductorului.

In fine, spunea-i mai sus ca sectiunea este 44cmp, asta pentru un miez cu tole E20 inseamna un pachet de tole cu o grosime (sau inaltime) de 44 / 4 = 11cm ??? Mi se pare cam gros pachetul de tole, pentru ca la sectiunea asta, tare ma tem - nu am calculat - s-ar putea sa nu incapa in fereastra bobinajul. Aici ar trebui calculat.

Link spre comentariu

...11cm ??? Mi se pare cam gros pachetul de tole, pentru ca la sectiunea asta, tare ma tem - nu am calculat - s-ar putea sa nu incapa in fereastra bobinajul. Aici ar trebui calculat.

Bobinajul poate sa incapa sau nu in fereastra. Problema este ca la o carcasa atat de lunga, este ineficienta utilizarea cuprului. Adica se va consuma o cantitate suplimentara de cupru, care are consecinte asupra costului, precum si asupra parametrilor bobinei. O a doua problema, este faptul ca miezul central, nu va fi strans in mod ferm de catre carcasa. Regula aplicabila la orice tip de miez, este ca grosimea pachetului de tole sa nu fie mai mare decat de doua ori dimensiunea aplicabila a tolei. In acest caz 8 cm. Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Se pot utiliza doua transformatoare de 800 W, cu primarele in paralel si secundarele inseriate, care sa totalizeze tensiunea necesara, iar conductorul sa fie capabil sa sustina curentul necesar.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

am facut rost de tole din 2 trafuri diferite dar aceleasi dimensiune,mai mari cred ca e25 unele sunt de la un cuyptor cu microunde altele de la un traf romanesc de 24v/630va.credeti ca le pot folosi impreuna?.tolele cele vechi sunt de la 2 trafuri functionale, pe care nu vreau sa le desfac inca

Link spre comentariu

O poza ar fi elocventa. Daca tolele suprapuse sunt identice, atunci merge. Daca sunt identice ca format, dar au unele caracteristici geometrice diferite, cum ar fi raze diferite de racordare la colturi, de asemenea pot fi folosite impreuna. Lamelarea se va face folosind alternativ cele doua tipuri de tole. Daca formatul tolelor este diferit si doar dimensiunea bratului central este aceeasi, atunci nu pot fi utilizate impreuna.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

• 1 year later...

Buna, tuturor.

Vad ca discutati o problema care ma intereseaza si pe mine, si pentru ca dl Editor, cunoaste bine aceasta "cestiune", as vrea sa-i cer o lamurire.

As vrea sa fac un traf cu doua infasurari in primar - 2x 8 v cc, si 15 v ca in secundar, dar sa lucreze la 21,4 KHz.

Folosesc un oscilator cu Mosfeturi, care este gandit pentru un invertor 12 v cc- 230 v ca, la care ii schimb frecventa de la 50 de Hz la 21,4 KHz pentru o alta aplicatie.

Transformatorul se poate face toroidal ?

Sau se poate folosi ferita de la trfurile de HV din tv-uri sau monitoare ??? Stiu ca lucreaza pana la 25 de KHz.

Daca trebuie o sectiune mai mare pot lipi 2,3,4... miezuri identice ?

Ati putea sa-mi spuneti si mie formulele de dimensionare a unui astfel de traf ?

Datele problemei sunt: U1 = 2 x 8 v cc; U2 = 15 v ca; F = 21,4 KHz, P2 = 600 W; S miez = ?; Ns/v = ?; Ns primar = ?;

D spire primar =?; N sp secundar = ?; D spire secundar = ?

Nu trebuie sa mi le calculati dumneavoastra, ci doar sa-mi dati formulele cu care sa calculez acesti parametri.

Va multumesc anticipat.

Numai bine tuturor !

Link spre comentariu

^ Am vazut ca ai mai deschis un topic in care ai fost ghidat catre teorie smps. Daca e ceva neclar, de ce nu intrebi acolo, observ ca aici s-a discutat despre trafo retea si ferosiliciu.

Intr-o sursa, traful e printre cele mai simple calcule de facut. Si n-ar trebui tratat separat de schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock