Sari la conținut

TINA 6 SI 7 PRO

Barbos Radu

Postări Recomandate

Un tutorial Tina7 aveti ???

Am lucrat foarte putin cu acest program si din aceasta cauza nu pot trasa o concluzie obiectiva care sa reflecte minusurile si plusurile acestui program de proiectare PCB. Din cate imi aduc aminte, la ora actuala in lume sunt doar cateva programe care ruteaza traseele de circuit imprimat utilizand STAS-uri CEI de proiectare si ia in calcul capacitatea de cuplaj intre trasee. Din pacate, Tina nu intra in aceasta categorie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai am instalat Tina7 demo si nu am ramas deloc impresionat de facilitatile acestui program. Ca performante, e undeva pe la nivelul la care era Electronics Wokbench vers. 4.0, prin anii 2000-2001. Am vazut ca licienta acestui program, versiunea "full", este 900$, foarte mult pentru ceea ce stie sa faca. In plus, am vazut ca nu lucreza cu layere in proiectare PCB iar modul de rutare a traseelor si conexiunilor este slab, adica le traseaza doar de dragul de arata "bine" PCB-ul dar NU tine cont de rezultatele simularii.

Deci, un program interesant, care cred ca a fost conceput mai mult pentru desfasurarea unei activitatii educationale decat realizarea unor proiecte de complexitate medie (cel putin). Prefer in final sa raman tot la MultiSim si Ultiboard sau Altium Designer. Alte programe care mi s-au parut cu adevarat bune: 0rcad (cel putin versiunea 9.0), Protel si suita Mentor Graphics.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock