Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare Tuturor!

Dispun de o imprimanta de tipul HP816C, cumparata in anul 2003. Este un accesoriu pe care eu personal il folosesc destul de des. Scot pe suport hartie - de exemplu - un desen realizat in AutoCAD, pentru a-l folosi in atelierul meu mecanic. Pana de curand am utilizat un laptop IBM (cel din poza de pe avatar) care se conecta la imprimanta prin intermediul unui cablu cu sistem de mufe specifice descktop-urilor. Acum insa folosesc un laptop DELL, care nu mai are acea mufa. Mi-am cumparat deci un cablu avand pentru laptop mufa USB, iar pentru imprimanta o mufa specifica cu 4 contacte. La utilizare, am ramas surprins sa constat ca imprimanta nu primeste comenzile. Analizand putin problema, am constatat ca imprimanta este recomandata pentru sisteme Windows mai vechi, in timp ce eu am instalat sistemul Vista. Stie cineva vreo solutie pentru aceasta problema???

Altminteri, Toate Bune!

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/
Distribuie pe alte site-uri

Dl. Olaru, din ce am observat pe internet, HP a renuntat demult la suportul tehnic (inclusiv dezvoltare drivere) pentru acel model de imprimanta. Apoi, stiu ca nu e usor, dar avand in vedere vechimea imprimantei - nu mai retin daca era inkjet sau laser - ar trebui totusi sa va ganditi la achizitionarea alteia noi. Spre exemplu, eu am de vreo 4 ani o imprimanta SAMSUNG ML-2010P, laser, la care am facut refil de vreo 3 ori pana acum (un refil aprox. 45lei), in conditiile in care cu cartusul actual pot sa scot maxim 1500...2000pagini (negru, pentru ca imprimanta nu e color). Imprimanta m-a costat aprox. 320 lei. Acum am inteles ca pretul nu s-a schimbat dar s-a schimbat ceva in imprimanta, si anume, producatorii au prevazut imprimantele "cu chip". Nu costa foarte mult "cracuirea" acestuia, dar se merita.

Deci, cred ca e timpul sa va ganditi la o imprimanta noua si de ce nu, poate la un sistem de operare Windows 7 (Vista mi s-a parut destul de imatur). Stiu ca asta inseamna un efort financiar, care nu e de trecut cu vederea, dar uneori vine timpul, si trebuie sa fim constienti de asta, ca trebuie sa facem si acest lucru.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42329

Poate aveti o problema cu cablul de conectare, HP Deskjet 660 Printer series - HP Printers - Products Supported in ...

aici scrie ca tipul Dvs. de imprimanta este suportat de Vista.Cand conectati imprimanta apare un mesaj? La imprimanta mea(tot HP) cablul pe care l-am primit cu ea era nefunctional, la mufa din imagine post-9-0-98368300-1346487771_thumb.jpg partea corpului marcata cu sageata, nu permitea introducerea suficienta pentru a face contact, l-am schimbat si functioneaza.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42330

...Cand conectati imprimanta apare un mesaj? La imprimanta mea(tot HP) cablul pe care l-am primit cu ea era nefunctional, la mufa din imagine post-9-0-98368300-1346487771_thumb.jpg partea corpului marcata cu sageata, nu permitea introducerea suficienta pentru a face contact, l-am schimbat si functioneaza.

Initial am reinstalat driverul fara probleme, iar la sfarsitul operatiunii am facut proba test a functionarii imprimantei, care a reusit. Atasez si o poza facuta cu o camera web. Am probat apoi pe un document Word. Programul admitea imprimanta ca pe un terminal, insa in fereastra pentru evidentierea sarcinii, aparea un mesaj de eroare, pe care nu mi l-am notat, iar sarcina ramanea in fereastra un timp nedefinit, fara sa fie transferata la imprimanta. AutoCAD-ul insa, nu admitea imprimanta ca terminal de lucru, aparea mesajul (care apare si acum) "unknown error code 211" si imi inlocuia automat cu dispozitivul "none" - adica nici o imprimanta.Dupa mesajul dumneavoastra, am constatat ca la mufele mele (atat la USB-ul de la laptop cat si la mufa de la imprimanta) aveam niste limitatoare de cursa dintr-un cauciuc transparent. Am scurtat cam cate 1 mm din partea frontala a acestor tampoane cu un cutter. Dupa aceasta operatiune, am constatat ca antivirusul nu imi mai permite sa reinstalez driverul. Mizand pe faptul ca reinstalarea reusise in prima faza, am repetat proba pentru Word si in fereastra pentru evidentierea sarcinii, am constatat ca nu mai apare mesajul de eroare, iar textul de sarcina dispare in cateva secunde, ca si cand ea ar fi fost executata, fara efect practic insa - adica imprimarea nu se produce. In cazul AutoCAD-ului, se mentine eroarea initiala, asa dupa cum am aratat. Am tras concluzia implicita, ca inainte de ajustarea tampoanelor din cauciuc transparent, intr-adevar nu se realizau contactele. Totusi imprimanta ramane in continuare nefunctionala, probabil din motivul ca driverul ar trebui reinstalat cu ea conectata. Poate pe baza acestor amanunte, stie cineva ce anume trebuie facut.

@donpetru: Imprimanta este de tipul "deskjet". Performantele tehnice ale acestei imprimante, privite din punctul de vedere al fidelitatii reproducerilor, pe mine ma multumesc pe deplin si nu simt nevoia sa o inlocuiesc. De altfel nepropunandu-mi sa o folosesc la imprimari in serie mare, nu ma intereseaza de loc cate copii pot face cu continutul unui cartus. Ca fapt divers, cartusele (atat alb/negru, cat si color) pe care le-am montat la punerea in functiune, inca nu s-au epuizat.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42335

Chiar acum, am mai incercat odata si cu imprimanta deconectata. Acelasi rezultat - antivirusul imi opreste instalarea driverului. Am inhibat antivirusul si am reinstalat driverul. Acelasi rezultat - nefunctionare.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42337

am mai incercat odata si cu imprimanta deconectata.

Dezinstalati imprimanta din post-9-0-83136000-1346578106_thumb.jpg Add or Remove programs cu imprimanta conectata si pronita, dupa dezinstalare trebuie sa apara un mesaj unknow device si sa-si caute singur driver -ul si sa-l instaleze.

P.S.

Imprimanta ramene pronita si conectata pe toata durata procesului de dezinstalare si reinstalare.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42341

@miron1947: Am facut toate operatiunile descrise, dar computerul nu mai "vede" imprimanta ca hardware. Incercand sa adaug un element hardware cu comanda "add a printer" din meniul start/settings/printers, in wizardul de instalare, imi apar tot felul de chestii, numai imprimanta mea HP816C nu apare.

...Datii disable la antivirus cat timp instalati driverul imprimantei...
Cand am spus ca am inhibat antivirusul, de fapt asta am facut. Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42347

Daca sunteti convins ca nu este compatibila imprimanta cu Vista, schimbati sistemul de operare, adr aici scrie ca este compatibila HP Deskjet 660 Printer series - HP Printers - Products Supported in ...

verificati lista imprimantelor si descopertiti si HP816C.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4637-imprimanta-hp816c/#findComment-42350

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock