Sari la conținut

Sistem 2.1 with TDA2050


cristi_74

Postări Recomandate

Vreau sa fac amplifu asta si sa-l bag intro carcasa de receiver satelit analogic si sa-l folosesc pt pc(momentan folosesc Dual CV 1600 care este prea voluminoasa si de ce sa nu recunoastem papa curent.

Chestia este ca nu sunt un expert in a vedea greseli de proiectare si de aceea am nevoie de un ochi avizat sa-mi spuna daca are rost sa ma apuc de construit ori BA.

In locul canalelor R+L vreau sa pun TDA2040(am 2 bucati recuperate de pe un tv normende),las TDA2050 doar pe subwofer,totul binenteles cu reducerea alimentarii la +- 20v.

In receiverul dezmemrat mai erau si 4 circuite LM358,le pot folosi in locul NE5532?

post-5694-0-36769000-1346436761_thumb.gif

post-5694-0-35681800-1346436869_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu era nevoie sa mai atasati inca o data schema si imaginea de mai sus pentru ca se regaseste si aici:

http://www.tehnium-a...i-egalizatoare/

 

Referitor la subiect, am analizat PCB-ul montajului pe care l-ati prezentat in celalalt topic, modul cum a fost desenat traseul de masa precum si pozitionarea punctelor de masa (alimentare si semnal). In urma acestei analize, asa cum este desenat PCB-ul, sunt sanse mari sa aveti zgomot mare pe iesirile audio si asta mai ales din cauza corectorului de ton. Deci, personal nu va recomand sa incercati acel cablaj si nici sa construiti altul THT, simplu placat, pentru ca, si am observat asta practic, corectoarele de ton cu AO in configuratia clasica Baxandall se preteaza cu rezultate bune numai pe PCB-uri in doua straturi, realizate corect, si de preferat cu SMD-uri. Daca vreti sa mergeti pe solutia THT, asemenea celei din imagine, atunci alegeti o solutie - nu i-as spune clasica - un corector de ton cu tranzistoare (asemenea corectoare de ton au aparut in niste versiuni ceva mai performante chiar in ultimii 15...20 de ani, iar rezultatele sunt destul de bune, uneori chiar mai bune decat anumite vers. cu AO-uri cum este cea de mai sus). Daca doriti va pot da un exemplu de corector de ton cu tranzistoare ceva mai performant decat solutiile prezentate candva prin revista Tehnium.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock