Sari la conținut

Constructie Leach Amp 200W

leo_electro

Postări Recomandate

Se poate vopsi, ori cu spray ?nainte de lipire, l?s?nd libere insulele (cum e la cablajele de fabric?, dar greu de realizat ?n regim de amator), ori cu pensula dup? ce e gata (a?a f?ceau unii pe vremuri ca s? nu li se fure schemele).

Toate metodele astea, diferite de cea cu sac?z, s?nt bune doar dac? montajul nu mai trebuie reparat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 83
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Am inceput sa plantez piesele...in loc de MPSA06/56 am cumparat BC 546/556. Dca nu imperechez acesti tranzistori...ce se intampla, fiindca multimetrul meu nu masoara cum trebuie factorul beta. Daca inserez tranzistorul...nu se intampla nimic. Ce se intampla daca nu imperechez tranzistorii?

In loc de 2n3439/2N5416, am luat MJE340/350, este ok, nu?

Si inca ceva...am comandat rezistentele din emitor, de 0,33R/5w, si am primit de 0,47R/5w, de Royal Ohm...se pot pune si astea? Nu din alta cauza pun intrebarile astea, dar nu mai fac o comanda pentru 4 rezistente...

Mai tarziu voi pune si poze din timpul constructiei...sper.

Link spre comentariu

Trz ne?mperechea?i ?n diferen?iale vor da deriv? la ie?ire mai mare ?i eventual distorsiuni. Vezi c? ?n Leach Amp Plans - Part 2 e dat? o metod? de ?mperechere a trz.

S?nt ?n regul? acei MJE. Cu rez mai mari ?n emitoare, va ac?iona limitarea mai repede, adic? Q10,11.

Link spre comentariu

Curentul prin trz finali determin? o c?dere de tensiune pe rez lor de emitor (?n cazul unei suprasarcini sau scurtcircuit). C?nd pe jonc?iunea b-e a trz limitatori acea tensiune dep??e?te pragul de 0,6V, tipic trz cu siliciu, ace?tia se deschid ?i taie semnalul din bazele trz prefinali.

A?a, din ochi, cu 0,33 Ohmi ?i divizorul 270/680 Ohmi ar fi undeva la 5A/trz final. E destul de mult. Cu 0,47 Ohmi scade pe la 3,5A.

Editat de zal
Link spre comentariu

Sau se pot folosi ambele variante, modificandu-se curentul prin finali in cazul unei suprasarcini sau scurtcircuit?

Puterea debitata va fi afectata in vre-un fel?

Link spre comentariu

Dac? s?nt prea mici rez de emitor, limitarea va ac?iona la un curent mult mai mare, o valoare nerealist? a lor va distruge trz finali p?n? s? sesizeze limitarea.

Puterea nu e afectat?, ea e condi?ionat? ?n principal de tensiunea de alimentare, amplificare ?i nivelul semnalului, iar secundar de alte detalii ca r?cire, protec?ii, surs?.

Link spre comentariu

Doar rez serie cu diodele zener, dar fiind vorba tot de 40V, pune numai 100 Ohmi s? preia eventuale v?rfuri de tensiune. Ulterior po?i reveni la valorile normale, c?nd pui alimentarea corect?.

Link spre comentariu

Inca ceva...Am pus C21/22, de 100u, la 63v, si C5, tot la 63V.

C4, C13, C14, le-am pus la 50V...pentru alimentarea de 40Vcc.

La alimentarea normala trebuie sa le modific?

Pentru teste ajung cei 3300u pe ramura?

La printarea PCB-ului, din greseala am printat versiunea 4.4 care nu are R50, de 10R impreuna cu condul de 100n inseriate intre iesire si masa. e grav, daca nu sunt pe cablaj, deci nu le voi pune?

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Da, se poate testa cu o pereche de trz finali.

Filtrul de la ie?ire se poate pune ?i ?n aer, lipit pe bornele de ie?ire.

Nu am acum schema, dar la alimentarea cu tensiunea normal? s? modifici acei cond.

S?nt suficien?i cond de 3300uF ptr teste.

Link spre comentariu

Da. Imi cer scuze, dar abia acum am vazut posstul tau zal, si il respect.

Am terminat de curand constructia unui modul, leach amp, de 200w, proiectul de aici

http://www.pavouk.or...l#circuit_board

Folosind schema originala, cu finali MJ15003/15004. L-am realizat, dar la prima alimentare, in locul sigurantelor pe ramuri, am pus cate o rezistenta de 100R/5W.

Problema se manifesta astfel....rezistentele de pe alimentare se incing, in montaj totul rece.Mi sa spus ca poate fi din cauza cablajului...am facut altul, versiunea 4.5.

Se incinge mj15004. Curentul de mers in gol acum il am de 0,45A. De reglat nu se regleaza curentul de mers in gol. Ce ar trebui sa mai masor, ce sa masor in montaj pentru a identifica mai usor sursa problemei...?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock