Sari la conținut

Constructie Leach Amp 200W

leo_electro

Postări Recomandate

Clar nu devine un obicei...din ce am inteles acest amplificator are nevoie de +/-55Vcc, nu?

Iar despre constructie....am realizat cablajul pe placa, sunt la stadiul gaurire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 83
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Adic? un trafo cu secundar dublu, 2x40Vca, la curent ?i putere c?t mai mari, ?n func?ie ?i de sarcina propus?, de aici un plus de economie dac? va fi proiectat ptr sarcini de 8 Ohmi. Evident se poate folosi ?i la o tensiune mai mic?, recalcul?nd vreo dou? rezisten?e cum recomand? autorul.

Link spre comentariu

Doream sa fac un smps...defapt fac smps...chestia e ca, carcasa in care va fi pus este foarte subtire, un traf normal, nu incape.

Cum se comporta acest amplificator, cu o alimentare ''sanatoasa'', racit ok, la volum de 80-90%?

Nu vor fi probleme?

Link spre comentariu

Fi serios si nu mai pune intrebari aiurea si degeaba...Asta-i un amplificator serios si ai toate detaliile si informatiile necesare pe internet,binenteles daca vrei sa le si citesti.Dupa cum vad ai de gand sa-l folosesti la "baierame" cu manele si etc,pe niste boxe la fel de maneliste.

Daca tot nu ai piesele necesare,fa o comanda serioasa pe internet,la un magazin unde gasesti tot ce trebuie si fa amplificatorul cum trebuie.Ai noroc ca zal are rabdare si bunavointa sa-ti explice de 2 ori ce scrie pe site-ul amplificatorului...

Link spre comentariu

Cum se comporta acest amplificator, cu o alimentare ''sanatoasa'', racit ok, la volum de 80-90%?

Totul depinde de c?t de solid? e alimentarea, apoi c?t de solid ?i bine r?cit e etajul final. Dac? pui trz finali ieftini, ori slabi, se vor arde indiferent ce m?suri de r?cire vei lua. Aten?ie deosebit? ptr radiator.

Cum spune ?i Letcon, dac? nu ai ?nc? ce-?i trebuie, ai r?bdare ?i f? rost ca s? ias? treaba corect?.

Link spre comentariu

Scuza-ma Letcon...dar nu inteleg de ubde si pana unde ai scos-o cu manelele. Deci spun din start ca nu va fi folosit la bairame, dupa cum zici tu. Numai "genul" (chiar daca nici muzica nu se numeste...exista dupa parerea ta? Ei bine, eu zic ca nu.

Boxele sunt Rcf Art, nu sunt chiar asa de maneliste. Parerea mea. Hai sa discutam in continuare civilizat, despre acest modul leach, alte discutii nu se incadreaza aici.

Va multumesc pentru rabdare, inspecial lui zal. Intt-adevar o sa fac o comanda msi serioasa cu tot ce trebuie. La magazinul din oras la mine...dupa cum am zis nu gasesc mai nimic.

Link spre comentariu

Eu am ?n?eles ce vrei s? faci, un modul de test ?i apoi un amplif ?ntreg. O singur? chestie ?ns?: fiind mono s-ar putea s? nu-l percepi la adev?rata lui valoare. ??i sugerez s? folose?ti semnal mono prin unirea unuia stereo, nu s? bagi doar un canal, se va auzi ciudat, cu instrumente ?i sunete care ''fug''.

Link spre comentariu

Iti multumesc zal, pentru ajutorul la acest proiect, pana joi sper sa primesc comanda de piese,printre care sunt si finalii...nu stiu insa cat de originali...am dat 13lei pe bucata. Daca nu sunt originali, sunetul va fi mai prost? Sau va fi afectata stabilitatea la puteri mari?

Sauce dezavantaje au finalii contrafacuti? Eo zic ca-s originali...dar nu cred.

Poti fiai explicit cu sunetul mono/stereo si la cum il modific, din stereo in mono?

Link spre comentariu

Dac? s?nt f?c?turi, vor avea cipurile mult mai mici, tipice ptr trz mai mici ?i vor muri c?nd va trece un curent oarecare prin ele. Nu va suna altfel.

Une?ti cele dou? canale ptr mono.

Link spre comentariu

Nu vor fi probleme?

Intrebarile astea m-au dus cu gandul automat la "baieram".

Nu cred ca vrei sa faci un amplificator de calitate pe care sa-l legi la niste boxe pe masura si sa asculti muzica simfonica de calitate,in casa la volum de 80-90%.Sa fim totusi seriosi...

Nu te supara,nu o sa mai intervin offtopic,dar fi serios,pe masura amplificatorului :smile: .Daca faceai AV400 te intelegeam...

Daca doreste donpetru poate face curat la offtopic(chiar ar fi indicat),nu vreau sa-l supar sa mai iau si avertismente :coolspeak:

Link spre comentariu

Letcon, te rog sa ma scuzi daca te deranjez, sau prezenta mea te deranjeaza. Dar sincer sa fiu (daca vrei sa ma crezi...bine, nu, la fel de bine. Daca tu, consideri folosirea unui amplificator la puterea de 80-90%, este obligatorie la "baieramuri" si doar pe manele...n-ai decat sa consideri asta in continuare, este opinia ta si o respect.

Dar un amplificator intr-o sala mare se poate folosi si pe alte genuri de muzica, chiar si la volum mare.

Haide totusi sa revenim la subiect, sa nu deviem aiurea. Eu doar am intrebat ce se intampla, nu am zis ca il voi folosi in astfel de volum, continuu.

Din aceasta cauza, il rog pe Domnul Petru, sa stearga ce considera ca e offtopik.

Inca o data multumesc zal, pentru rabdare si interes.

Link spre comentariu

Edit:

Bine Letcon te-am inteles si sper ca nu te-am deranjat in vre-un fel, voi respecta cat se poate de mult schema si amplificatorul in sine....vorba ta...pana la urma nu e AV400...gata! Am terminat cu povestile, ma duc sa incerc sa sortez piese, rezistentele sper azi.

Acum Ontopik. Cu ce sa protejez placuta pentru oxidare? Raman urme urate de la maini.

Am aflat de solutia cu sacaz si alcool, dar nu mi-a iesit cum trebuie paba acum. Cred ca ori puneam prea mult sacaz ori prea putin. Alte solutii?

Acum am observat ca am nu am editat postul anterior...si m facut post dublu. Scuzati va rog...am gresit "butonul".

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Exist? un spray cu lac, dar tot solu?ia cu sac?z e sf?nt?, mai ales c? po?i lipi ?i dup? mult timp. Condi?ia s? pui totu?i aceton?, nu spirt. Cu spirt r?m?ne albicios ?i uscat, uneori nu face priz?.

Se f?r?m? sac?z ?ntr-o sticlu?? cu pu?in? aceton?, se agit? p?n? se tope?te ?i se ob?ine un lichid galben maroniu lipicios. Se pensuleaz? cablajul degresat ?i se las? la uscat. Mai trebuie s? ?nve?i apoi cum s?-l apuci ca s? nu te murd?re?ti.

...............

Traseele de curen?i mari trebuie cositorite, eventual tot cablajul.

Editat de zal
Link spre comentariu

Stai linistit,nu m-ai deranjat,chiar ma bucur ca mai construieste cineva cate ceva...

Personal,am folosit la cateva cablaje,lac simplu transparent pentru lemn gasit prin debara de acum multi ani.Nu stiu daca-i cea mai buna metoda dar nu am avut mari pretentii de la respectivele cablaje.Oricum am vazut ca s-au pastrat bine,singura problema ar fi in cazul in care vrei sa dezlipesti piese de pe cablaj,o sa miroasa urat,se arde,ramane un fel de cenusa..

Am mai auzit ca unii folosesc fixativ de par ptr femei(spray)...se aplica mai uniform si arata mai bine.

Astea ar fi 2 metode babesti,nu stiu cat de indicate sunt,n-am fost nevoit sa le folosesc prea des.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock