Sari la conținut

Constructie Leach Amp 200W

leo_electro

Postări Recomandate

Rezistoarele sunt de 0.33 Ohm 5W (R45 , R46 , R47 , R48) , asa imi arata aparatul 00.1.

Am pus multimetru pe iesirea de la amplificator + la + , - la - si imi indica pe curent alternativ 00.3 iar pe cc sare de 18V cu volumul la maxim.

Pun si un link cu o filmare se aude un sunet ciudat ce sa fie ?

http://www23.zippyshare.com/v/54530349/file.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 83
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Care credeti ca ar fi modificarile minime si suficiente pentru ca aceasta schema (leach 4.5) ,sa se incadreze in rigorile de proiectare ale zilelor noastre? In afara celor punctate de catre administratorul forumului in unul din primele posturi ale acestui subiect--

1) R21,22,23,24-scazute pentru un curent de peste 5mA

2)R7,8,9,10 scazute la 20% din valoare pentru o cadere de tensiune pe ele de max. 50mV

Astea doar din ce am inteles eu.(imi cer scuze anticipat daca am inteles gresit)

Am si eu cateva module realizate dupa aceasta schema (fara protectia din schema)

Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare pentru postare consecutiva , as vrea sa intreb daca credeti ca amplificatoarele discutate la adresa aceasta ;

http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/248105-slewmaster-cfa-vs-vfa-rumble.html ,

aici ma refer la versiunea NAD v.1.2 (cascoda Howksford) , ar fi superior ca si sunet fata de leach amp v 4.5? --Evident varianta cu 2 perechi de finali --Home use!

---Considerati ca se asculta toate genurile de muzica--

Daca este o problema faptul ca adresa este catre un alt forum (international) , va rog sa stergeti postul , intentia nu este de a face probleme , ci doar as vrea sa ma ghidez spre urmatorul proiect diy !

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Progresul meu pana acum....

http://i58.tinypic.com/1zzs0uq.jpg

http://i60.tinypic.com/zu5vnd.jpg

Nad v. 1.2 dc servo DC +baby slewmaster (2 perechi de finali). Cand va fi gata si voi proba...il voi compara cu versiunea 1.1 dupa Leach imbunatatita dupa acelasi topic (diy).Scuze pentru insistenta. Am modificat ,dupa cele discutate la inceputul acestui subiect pe acest forum(tehnium) , 2 module leach amp pe care le aveam realizate deja si as vrea sa "vad" diferenta (cu urechea )fata de acestea noi pe care le-am prezentat in poze.....eu sper ca va fi diferenta in sensul bun!

Link spre comentariu

• 2 months later...

Ce rezultat a dat ascultarea cu urechea? B?nuiesc c? ?n dou? luni s-a terminat munca.

?i schema c? 100 ?i ceva de pagini acolo s?nt cam multe.

Link spre comentariu

Ce rezultat a dat ascultarea cu urechea? B?nuiesc c? ?n dou? luni s-a terminat munca.

?i schema c? 100 ?i ceva de pagini acolo s?nt cam multe.

Rezultatul ar fi ca CFA-ul se aude foarte bine(daca se vede bine in poze este nad v1.2 CFA servoDC) ,simetria totala e foarte buna...

Nu am mai postat pt. ca am avut impresia ca nu prezinta interes...

Intre timp am mai facut si alte 2 amp-uri :apex D200(clasa D) si apex ax11.

Nu sunt puse in carcase deoarece eu le fac, le testez ca si sunet , apoi le pun la pastrare pentru ce o aparea pe viitor...

Am deja vreo 2 amp-uri in carcase in care mai rotesc din cand in cand amplificatoarele finale care-mi atrag atentia in mod particular(conectare directa sau prin preu...)

Pentru mine , momentan sistemul perfect ar fi 2 X CFA amp. + subwoofer clasa D amp. (in caz ca nu dispuneti de boxe foarte bune care sa acopere banda audio si daca mai se asculta si muzica de club)---( inca nu stiu si nu sunt dispus sa aflu prea curand care ar fi combinatia cea mai buna pt. "auditia " de manele..)

Referitor la modificarile aduse modulelor leach amp. : sunetul este "o idee" mai "aerisit" in sensul ca inaltele suna un pic mai fin iar basul mai rotund, adanc si mai putin puternic (e posibil din cauza boxelor ... nu sunt din cele cu "nume" ....)

Concluzia mea este ca NAD 1.2 CFA se aude mai bine si decat modulele leach modificate..deci CFA>VFA in cazul acesta .

Editat de lawr77
Link spre comentariu

Vizitator hpavictor

Schema este superba , dar nu permite prea lejer reglarea ( prin dimensionarea optima a PSF-ului semiconductorilor ) a raportului optim intre armonicele pare si cele impare .

In plus , parerea mea este ca daca se solicita un anume nivel ( extrem ) de performante audio , trebuie trecut la urmatorul nivel : superdioda de tipul "nonswitching " in locul celei clasice ..

Link spre comentariu

Din ceea ce este prezentat pe forumul in cauza , se pare ca nivelul armonicelor fata de fundamentala este unul excelent ,iar cu compensarile din schema prezentata , nu apar oscilatii. E posibil totusi sa existe "slabiciuni" inca neluate in considerare!--raportul dintre armonici pare si impare...

Legat de solutiile superdiodei "nonswitching" , daca abordarea se face in sensul "( new class A , Super A , superlinear , non switching <pioneer, sansui > ...etc..), nu stiu daca rezultatele distorsiunilor totale ar face modificari importante la "zerourile de dupa virgula"--Aceasta solutie CFA este destul de "permisiva " la valoarea bias-ului , iar distorsiunile totale sunt extrem de mici si in conditiile date.

Daca se face referire la o alta abordare "nonswiching", care sa faca o diferenta notabila (spre edge hi-end) ,cred ca ar fi binevenita (pe oricare din forumuri).

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Ma gandeam mai demult sa construiesc un amplificator Leach si acum am gasit pagina asta:

http://www.pavouk.or...l#circuit_board

si schema:

http://users.ece.gat...raphics/ckt.pdf

As vrea sa-mi spuna cineva ce minusuri si plusuri are amplificatorul, pentru ca nu as vrea sa-mi bat capul de pomana, mai bine trec si fac ceva pe MOSFET. wounded.png

Va rog sa ma scuzati ca readuc topik-ul la suprafata...as vrea sa construiesc si amplificatorul din link...

Acum intreb....are 200w pe canal? Adica fiecare modul are 200w?

Sunetul este sesizabil mai bun ca la alte amplifuri?

Ce echivalente imi puteti da pentru MPSA 06, MPSA 56, 2N3439, 2N5416?

Voi ce parere aveti, merita construit?

Link spre comentariu

200W ?n 4 Ohmi, 100W ?n 8 Ohmi (150W zic unii). E un amplif de v?rf, ca toate cele cu simetrie total?, nu se compar? cu restul schemelor primitive. ?n plus, e proiectat de un p?rinte al acestor scheme ?i e copiat ?i r?scopiat de foarte mul?i de pe planet?, ?l g?se?ti zeci de variante de chituri ?i realiz?ri.

MPSA06/56 se g?sesc la un pre? de 0,2E/buc ?n vest, ar trebui s?-i g?se?ti ?i-n Rom?nia u?or. Nu merg ?nlocui?i cu BC639/640, au beta prea mic.

Ptr trz pilo?i: 2SB649/2SD669(A) sau MJE340/350... etc.

Ptr detalii de la surs?: http://users.ece.gatech.edu/mleach/lowtim/

Link spre comentariu

O varianta mai ieftina de finali...ce imi recomandati?

Sunetul va fi "mai aparte" sau "altfel" fata de alte amplificatoare simple?

Totusi Mpsa-urile cu ce sa le inlocuiesc?

Schema din primul link, din postul initial e ok?

Nu sunt erori sau greseli...?

Editat de cristian_98
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock