Sari la conținut

Incarcator auto

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.Am realizat un incarcator simplu pentru acumulatorul auto.Cu un transformator si 4 diode redresoare de tipul D25N10.Transformatorul in gol are 16.1V.Dupa redresare are 14.6V.Cred ca este destul de bine pana acum.Problema este dupa ce le-am introdus intr-o carcasa metalica.Tensiunea dupa redresare ajunge la 15.5V.Ce sa fac?Scad tensiunea la transformator?Diodele le-am pus pe radiatoare de aluminiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.Tot nu m-ati lamurit.E normal sa creasca tensiunea dupa ce am introdus montajul in cutia metalica?Acum care e tensiunea adevarata?Cu montajul afara din cutie,sau cu montajul in cutie?Daca montez radiatorul de aluminiu de carcasa ,voltmetrul imi arata 26V !?." ...aprox.2 ohmi . Rezistenta o confectionezi dintr-o rezistenta de resou de 2500 w din care tai o bucata cu valoarea rezistentei de 7-8 ohmi..."--aici chiar nu am inteles! Pana la urma ce val.trebuie sa aiba rezistenta? 2 ohmi sau 8/2 ohmi ?

Link spre comentariu

Am inteles problema cu rezistenta.Masuratorile le-am facut fara sarcina.Transformatorul l-am masurat cu voltmetrul pe curent alternativ,iar dupa redresare pe curent continuu.Cum trebuia sa fac masuratorile?Ce sarcina sa pun?

Link spre comentariu

Diodele sunt cu surub de strangere.Doua sunt puse pe acelasi radiator,de pe radiator i-au +,iar 2 diode sunt puse pe alt radiator dar sunt separate cu foite de mica.

Acum am sa scot montajul si am sa repet masuratorile.Cred ca dureaza 5 min.

Link spre comentariu

Mda.Interesanta chestie.Cu montajul scos tot asa masoara 14.6V.Daca pun o sarcina de 12v la o putere de 21w(bec) in toate situatiile mentionate mai sus,arata o tensiune de 12.5v.

Link spre comentariu

Ce sa inteleg din asta?Care e tensiunea reala?Totul se datoreaza inductiei electromagnetice?Pot folosi montajul,dupa ce pun rezistenta de limitare,la incarcarea acumulatorilor?

Sau trebuie sa mai maresc tensiunea de iesire?

Link spre comentariu

Cam putin, 5W inseamna cca. 0,4A, curentul necesar incarcarii unui acumulator auto sunt necesari cca.3,5A pentru 35A/h, la acest consum sau mai mare(in functie de capacitatea bateriei) trebuie sa aveti un minim de 14,8V, dar Dvs. masurati fara baterie. deci nu aceasta va fi tensiunea pe acumulator.Pentru a afla tensiunea maxima puneti un condensator de pe iesirea rederesorului fara sarcina.Transformatorul ce putere are?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock