Sari la conținut

transformator pt amplificator auto

alinuts

Postări Recomandate

buna as vrea daca se poate sa mi spuneti cam ce putere ar trebui sa aiba un transformator pentru a alimenta un amplificator auto in camera ,un prieten m-a rugat dace se poate sa intreb cam ce ar trebui si eu m-am gandit dar va rog sa mi spuneti daca este bine

un traf de 21cm sectiunea si 10 v secundar o punte redresoare de 50v 100a 4 condensatoare 10000uf25v este bine?multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

este un aplificator crunch dar nu stiu daca are atata l-am desfacut ca sa schimb mufele rca de intrare si ca finali are 4 tranzistori finali pe canal ceva de tipul 2sa 2sd si condensatori de filtraj 3300uf50v si la tensiunea asta ar merge un amplif de 150w pe 4ohm nu?

Link spre comentariu

Cu un miez de 21 cm2 se poate obtine cam 320 W c.a. pe un secundar de 15 V si 21 A. Pe punte se pierd cca. 2 V, deci 43 W (atentie la racirea puntii). Tensiunea pe iesirea filtrata variaza mult, de la 17 V in gol la 12 V in sarcina nominala. Cu puterea in c.c. de 275 W se poate obtine pe sarcina maximum 200 W, adica 100 W pe un canal in punte. Cam asa iese un calcul sumar, dar realist.

Link spre comentariu

deci sa inteleg ca trebuie traf cu miez mai mare de la 40cm in sus pt o putere asa mare

si daca fac cu trafu care k am merge dar se supraincalzeste?

iar in secundar cat trebuie 10v sau 17v?multumesc

Link spre comentariu

deci sa inteleg ca trebuie traf cu miez mai mare de la 40cm in sus pt o putere asa mare

Eu cred ca poti incerca cu ce ai la indemana si daca se simte "nevoia" unei alimentari mai puternice abia atunci sa-ti faci probleme.

Domnul Miron a fost foarte...democrat si indulgent, s-ar putea ca minunea sa nu aibe decat 14,00 Watts. :music_drums:

Link spre comentariu

De la 40cm in sus este aparat de sudat!Ai baga asa ceva in camera?

Link spre comentariu

Un transformator de 500W cu secundar de 10V e suficient ca sa alimentezi un redresor (cu condensator de filtraj) ca sa-ti dea tensiunea auto de 14.4V. Cu un asemenea alimentator poti alimenta fara probleme cele mai puternice amplificatoare auto de pe piata din Europa. Testat de mine.

Link spre comentariu

multumesc foarte mult pentru toate indrumarile date si pentru timpul acordat sa raspundeti am sa incerc sa fac din traful pe care il am ,punte redresoare 35A 400v doar condesatori mai trebuie sa iau si am sa revin cu rezultetele o zi buna

Link spre comentariu

• 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock